Prezidentūra informavo, iš kur dirba G. Nausėda: šiuo metu – pajūryje | kl.lt

PREZIDENTŪRA INFORMAVO, IŠ KUR DIRBA G. NAUSĖDA: ŠIUO METU – PAJŪRYJE

Prezidentas Gitanas Nausėda dirba šiuo metu būdamas pajūryje, informavo prezidentūra.

Šalies vadovas dirba nuotoliniu būdu, planuoja susitikti su tėčiu, o savaitgalį, kaip pranešama, leido Druskininkuose, informuoja portalas delfi.lt.

Apie prezidento darbotvarkę antradienį „Žinių radijuje“ kalbėjo ir G. Nausėdos vyriausiasis patarėjas Povilas Mačiulis.

„Kaip vakar „Žinių radijuje“ minėjo Prezidento patarėjas P. Mačiulis, prezidentas šiomis dienomis dirba nuotoliniu būdu, būdamas Lietuvoje, bet ne Vilniuje. Šiuo metu prezidentas dirba būdamas pajūryje“, – komentare portalui delfi.lt rašė prezidentūra.

Prezidentas šiomis dienomis dirba nuotoliniu būdu, būdamas Lietuvoje, bet ne Vilniuje. Šiuo metu prezidentas dirba būdamas pajūryje.

P. Mačiulis antradienį tvirtino, kad šalies vadovas G. Nausėda pagal šiuo metu galiojančius įstatymus apskritai neturi galimybės formaliai atostogauti, todėl prezidentas negalės pasielgti taip, kaip padarė dalis Ministrų Kabineto narių, kurie dėl nelegalių migrantų krizės atšaukė savo atostogas.

„Prezidentas, deja, neturi galimybės atostogauti. Pagal Lietuvos Respublikos įstatymus jis tokios galimybės neturi, nebent vyktų į užsienį. Mano žiniomis, prezidentas išvykti į užsienį neplanuoja. Tiesiog galbūt tas darbas ne visada vyks Prezidentūroje, galbūt vyks iš kitų Lietuvos miestų“ , – „Žinių radijui“ antradienį teigė P. Mačiulis.

Visgi paklaustas, kodėl viešame Prezidentūros puslapyje pastarosiomis dienomis G. Nausėdos darbotvarkė yra visiškai neužpildyta, P. Mačiulis perspėjo neapsigauti.

„Matydami tuščią darbotvarkę – neapsigaukite. Prezidentūra nededa į prezidento darbotvarkę rutininių klausimų, kurie susiję su komandos vidumi“, – paaiškinimą dėl G. Nausėdos darbotvarkės pateikė jo patarėjas.

Prezidento vyriausiasis patarėjas tvirtina, kad šalies vadovo darbotvarkė yra pildoma tuomet, kai po apsvarstyto klausimo kartu planuojamas pateikti komentaras žiniasklaidai ar pranešimas spaudai, o darbas su įstatymų projektais ir tam tikri susitikimai ne visuomet yra įtraukiami į viešą G. Nausėdos darbotvarkę.

„Prezidentas nuolatos dirba su įstatymais, su patarėjais, su kitomis suinteresuotomis grupėmis iš išorės. Ir tokie susitikimai nėra viešinami. Dažniausiai darbotvarkėje būna tie klausimai, po kurių būna arba spaudos konferencijos, arba skelbiami pranešimai“, – aiškino P. Mačiulis.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Va čia tai prezidentas

Ar prezidentas dabar neturėtų spręsti nelegalios migracijos problemų? Ar neturėtų būti karščiausiuose taškuose? Ar neturėtų dalyvauti susitikimuosr su kitų šalių vadovais, sprendžiant krizės klausimus? Pribloškė! Ne. Jis sėdi prie jūros!

Žemaitis

Poilsiautojai taip prišlapino jūrą kad per šlapimo putas bangų nesimato. Gero jums poilsio vilniaus elita :)

teeip

Gera dabar pajūry. Vidurvasaris.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS