Prezidentūra: Kremlius siunčia žinutę, kad opozicija Rusijoje nereikalinga | kl.lt

PREZIDENTŪRA: KREMLIUS SIUNČIA ŽINUTĘ, KAD OPOZICIJA RUSIJOJE NEREIKALINGA

Prezidento vyriausioji patarėja užsienio politikos klausimas Asta Skaisgirytė pabrėžia, kad Vokietijos raginimas Rusiją iširti opozicionieriaus Aleksejaus Navalno apnuodijimo aplinkybes nėra tiesiog naivus veiksmas, tai yra politinis pareiškimas. Pasak prezidento patarėjos, A. Navalno apnuodijimu Kremlius siunčia žinutę, kad opozicija Rusijoje nereikalinga.

„Tai yra politinis pareiškimas ir, manau, labai gerai, kad jis yra padarytas, nes nuodyti politinius oponentus europiečiams nėra priimtinas elgesys, nors, deja, ne pirmą kartą tai atsitinka. (...) Tarptautinė bendruomenė turi į tai reaguoti“, – „Žinių radijui“ teigė A. Skaisgirytė.

Prezidento patarėjos teigimu, jeigu niekas Rusijos neskatintų ištirti A. Navalno apnuodijimo aplinkybių, tai reikštų viso pasaulio pripažinimą, kad toks Kremliaus elgesys yra priimtinas.

Visgi A. Skaisgirytė teigia, kad Rusiją priversti skaidriai ištirti A. Navalno nunuodijimą bus sunku.

Tai yra politinis pareiškimas ir, manau, labai gerai, kad jis yra padarytas, nes nuodyti politinius oponentus europiečiams nėra priimtinas elgesys.

„Geras klausimas, kaip priversti Rusiją skaidriai ištirti Navalno nuodijimo aplinkybes. Visi suprantame, kad režimas sunkiai susitaikys su tuo, kaip buvo išaiškintas šis bandymas nužudyti žmogų, tačiau, manau, kad nereiktų prarasti vilties, kad anksčiau ar vėliau tos aplinkybės išryškėja ir atpildas ateina, turime to sulaukti“, – sakė ji.

A . Skaisgirytės teigimu, A. Navalno nunuodijimu Kremlius siunčia žinutę, kad opozicija Rusijoje yra nereikalinga.

„Žinutė turbūt labai paprasta – opozicijos nereikia. Ir jeigu ji yra, tai ji tiesiog pašalinama. Prisiminkime, ne taip seniai buvo nužudytas kitas opozicijos lyderis – Nemcovas, vėlgi visiškai šalia, netgi fiziškai šalia Kremliaus. Toks susidorojimas su politiniais oponentais mums yra visiškai nepriimtinas, smerktinas ir pasibjaurėtinas. Tuo, matyt, Vakarų demokratijos ir skiriasi nuo kaimynės Rytuose“, – akcentavo A. Skaisgirytė.

ELTA primena, kad Vokietijos kanclerė Angela Merkel po to, kai Berlyno ligoninėje atlikti tyrimai parodė, jog A. Navalnas buvo apnuodytas, pareiškė, kad dėl Rusijos opozicionieriaus apnuodijimo kalti asmenys „turi atsakyti“.

A. Navalnas, vienas griežčiausių Rusijos prezidento Vladimiro Putino kritikų, nuo ketvirtadienio yra komos būklės. Šeštadienį jis specialiu lėktuvu iš Omsko atskraidintas gydymui į Berlyną.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Kremliui batka

irgi yra ašaka siknoj. Mielai pakeistu..:D)

idomu

Kada Lietuvoje bus paleistas iš kalėjimo opozicijos lyderis paleckis, juk kalinamas ir kankinamas jau du metai be jokio teismo?

Anonimas

O kur OPOZICIJA Lietuvoje.? SUSAUDYTA ir labai demokratiskai pasodinta kalejimuose.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS