Prezidentūra skeptiškai įvertino T. V. Raskevičiaus siūlymą dėl migrantų | kl.lt

PREZIDENTŪRA SKEPTIŠKAI ĮVERTINO T. V. RASKEVIČIAUS SIŪLYMĄ DĖL MIGRANTŲ

Prezidento vyriausioji patarėja Asta Skaisgirytė skeptiškai vertina Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininko Tomo Vytauto Raskevičiaus siūlymą nepaprastosios padėties teritorijoje neteisėtiems migrantams įrengti nedideles stovyklavietes, kur jiems galėtų būti suteikta humanitarinė pagalba. Šalies vadovo patarėjos teigimu, tokias stovyklavietes galėtų įrengti neteisėtus migrantus į Lietuvą stumiantys Baltarusijos pareigūnai.

„Turbūt Baltarusijos pareigūnai, kurie stumia žmones į Lietuvą, galėtų įrengti jiems stovyklas“, – LRT radijui teigė A. Skaisgirytė.

Šalies vadovo patarėja taip pat atkreipia dėmesį, kad Lietuvos pasienio pareigūnai net tik kiekvienu atveju individualiai per humanitarinę prizmę išnagrinėja neteisėtai į valstybės teritoriją bandančius patekti migrantus, tačiau ir suteikia jiems humanitarinę pagalbą.

Turbūt Baltarusijos pareigūnai, kurie stumia žmones į Lietuvą, galėtų įrengti jiems stovyklas.

„Kalbant apie apgręžimus, sienos apsaugos pareigūnai atlieka individualų vertinimą susidūrę su migrantų grupe. Taip pat, ką jie tikrai daro, tai suteikia ir humanitarinę pagalbą, ir medicininę pagalbą, už ką tikrai galima juos ir pagirti, ir pasakyti, kad jie atlieka savo pareigą kaip įmanoma geriau ir humaniškiau“, – atkreipė dėmesį A. Skaisgirytė.

„Žinoma, jie turi priimti sprendimą savo kompetencijos ribose – grąžinti ar ne. Tačiau aš šiuo atveju pasitikėčiau pareigūnais, kurie dirba, vadovaudamiesi galiojančiais įstatymais, atsižvelgdami į žmonių humanitarinius poreikius. Vis dėlto sienos kirtimas turi būti teisėtas ir pabėgėlio statuso prašymas gali būti teisėtu keliu pateiktas“, – pažymėjo ji.

ELTA primena, kad T. V. Raskevičius pasiūlė, kad „visi trečiųjų šalių civiliai turėtų būti surenkami į transporto priemones ir gabenami į pasienio teritorijoje zonoje įrengtus „humanitarinius centrus“, kuriuose jie gautų humanitarinę pagalbą, maistą, būtinąją medicinos pagalbą ir pasiūlymą pasinaudoti humanitariniu koridoriumi repatrijuojant.“

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Loni

Permeskite rackevičių per tvorą pas migrantus, tegul pasidžiaugia vienas kitu.

T. V. Raskevičius

Op-lia! Tai čia aš tuos karvės blynus kepuuu...

na ir

morda. Tfuuu,ble...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS