Pritarta savivaldybių nuotolinį darbą lengvinančioms pataisoms | kl.lt

PRITARTA SAVIVALDYBIŲ NUOTOLINĮ DARBĄ LENGVINANČIOMS PATAISOMS

Vyriausybė trečiadienį pritarė savivaldybių nuotolinį darbą lengvinančioms Vietos savivaldos įstatymo pataisoms.

Apie Vyriausybės priimtas pataisas BNS informavo Vidaus reikalų ministrės atstovė Božena Zaborovska-Zdanovič.

Nuo šiol savivaldybių tarybos galės priimti ne tik neatidėliotinus sprendimus, susijusius su nepaprastąja padėtimi, ekstremaliąja situacija ar karantinu, tačiau ir sprendimus dėl viešojo gyvenimo.

„Visi turime prisitaikyti prie naujos situacijos ir dirbti nuotoliniu būdu, ne išimtis ir savivalda, todėl teikiamos pataisos sudarys sąlygas, kad visi vietos bendruomenei svarbūs sprendimai būtų priimami laiku“, – ministerijos pranešime teigė vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Pataisoms dar turės pritarti ir Seimas, tą siūloma padaryti ypatingos skubos tvarka.

Nuotoliniu būdu rengiami savivaldybių tarybų posėdžiai turės būti transliuojami savivaldybių interneto svetainėse, taip pat turės būti užtikrintas savivaldybės tarybos nario tapatybės ir jo balsavimo rezultatų nustatymas.

Vidaus reikalų ministerijos teigimu, nuotolinį darbą lengvinančios pataisos padės savivaldybėms užtikrinti nenutrūkstamą darbą, operatyviai priimti sprendimus.

Seimas praėjusią savaitę skubos tvarka priėmė pataisas dėl savivaldybių nuotolinio darbo.

Tai sukėlė savivaldybių atstovų kritiką, nes pataisos numatė, kad nuotoliniu būdu vykstančiuose posėdžiuose priimami tik neatidėliotinai būtini sprendimai, susiję su nepaprastąja padėtimi, ekstremaliąja situacija ar karantinu.

Savivaldybių atstovai prašė užtikrinti galimybę priimti sprendimus ir dėl viešojo gyvenimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS