R. Baškienė: kiekviename posėdyje trūksta apie 20 Seimo narių | kl.lt

R. BAŠKIENĖ: KIEKVIENAME POSĖDYJE TRŪKSTA APIE 20 SEIMO NARIŲ

Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė atkreipė dėmesį, kad karantino laikotarpiu Seimo nariai nesirenka į plenarinius posėdžius.

Ji pastebėjo, kad nors šiuo metu nėra Seimo narių komandiruočių, bet kiekviename plenariniame posėdyje trūksta apie 20 Seimo narių.

„Noriu atkreipti dėmesį į kai kuriuos savo nusistebėjimus: kai vyksta balsavimai už įstatymų projektus, daugiausiai balsuoja 123 Seimo nariai. Aš labai dažnai savęs paklausiu, o kur mes kiti esame? Nes šiuo metu komandiruočių nėra ir niekas niekur neišvyksta. Seimo nariai nedalyvauja, nes serga, arba be pateisinamos priežasties nedalyvauja Seimo posėdyje. Žiūrint į balandžio mėnesio pateiktą sąrašą, o šį mėnesį vyko ne visi posėdžiai ir padarėme nemažai pertraukų, praleista po 6, 8 posėdžius, tai, matyt, etikos komisija tam pritaikys ir statuto normas. Balsuojant iš tikrųjų pasigendama, kad ir šiandien, pasižiūrėkime, priėmimuose balsuos po 120 Seimo narių, kur dar 20 Seimo narių. Tai čia toks moralinis galbūt pastebėjimas“, – Seimo valdyboje teigė R. Baškienė.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys Arvydas Nekrošius atkreipė dėmesį, kad LVŽS siūlė mažinti Seimo narių skaičių.

Balsuojant iš tikrųjų pasigendama, kad ir šiandien, pasižiūrėkime, priėmimuose balsuos po 120 Seimo narių, kur dar 20 Seimo narių.

„Aš pajuokausiu šia tema – gal nebe reikalo „valstiečiai“ ir siūlė Seimo narių skaičių mažinti iki 121“, – sakė A. Nekrošius.

„Aš taip pat pratęsiu, kad „valstiečiai“ siūlė Seimo narių teisių ir pareigų įstatymą priimti“, – jį papildė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Konservatorė Irena Degutienė svarstė, kad problema yra tai, kad Seimo priėmimai posėdžių salėje vyksta balsuojant blokais. Todėl parlamentarė siūlo grįžti prie senosios tvarkos, kuri buvo dar prieš karantiną.

„Jeigu mes grįžtume į mūsų ankstesnę nusistovėjusią tvarką, tai nekiltų tokių nesusipratimų“, – sakė ji.

Seimo pirmininkas pritarė ir teigė, kad reikėtų Seimo posėdyje iškelti šį klausimą ir grįžti prie įprasto Seimo darbo.

GALERIJA

  • Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Kika

Ne seimas, o šaraškino kontora.

Žinot

Mane siutina ta bezdelkinų armija, kažin , jei aš į darbą neičiau, o jiems viskas galima, gėda, gėda, gėda!!!!!!!!

Mane piktina

atvejai kai pateikiamas siūlymas svarstymui ir jeigu prieš jį kažkas nusiteikęs neigiamai( o tai visada opozicija) imamasi bjaurių metodų - išeiti iš salės, ištraukti korteles ir nebalsuoti...JEIGU JAU SĖDIT SEIMO NARIO KĖDĖJE TAI MALONĖKIT DIRBTI SAVO TIESIOGINĮ DARBĄ. O ne durnių volioti ir vaikų žaidimus žaisti. Jeigu jums tema netinka - balsuojam Prieš. Kas dar neaišku?Apie nebuvimą posėdyje net nėra ką šnekėti-piliečių pinigų vogimas vidury dienos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS