R. Karbauskio nestebina opozicijos siekis patraukti A. Širinskienę | kl.lt

R. KARBAUSKIO NESTEBINA OPOZICIJOS SIEKIS PATRAUKTI A. ŠIRINSKIENĘ

Opozicijai pasiūlius patraukti parlamentarę Agnę Širinskienę iš Teisės ir teisėtvarkos komiteto (TTK) pirmininkės pareigų, valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad toks opozicijos siūlymas jo nestebina, nes tai, pasak jo, jau yra įprasta.

Pasak R. Karbauskio, pirmiausia būtina įvertinti faktą, kad pasikeitus Konstitucinio Teismo (KT) įstatymui, KT pirmininko Dainiaus Žalimo įgaliojimai negalėjo būti pratęsti.

„Šiandien valdančiosios koalicijos frakcijų seniūnai kreipėsi į prezidentą, prašydami įvertinti, ar Konstitucinio Teismo pirmininkas dabar teisėtai eina tas pareigas. (...) Man labai sunku komentuoti tai, kas vyksta. Opozicijos norai kažkaip atstatydinti mūsų narius nesibaigia jau trejus su puse metų. Daugiau komentarų neturėčiau“, – antradienį Seime žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Opozicijos norai kažkaip atstatydinti mūsų narius nesibaigia jau trejus su puse metų. Daugiau komentarų neturėčiau.

Paklausus, kodėl tik dabar buvo kreiptasi dėl D. Žalimo įgaliojimų pratęsimo teisėtumo, R. Karbauskis atsakė, kad tai užtruko dėl to, kad situaciją nagrinėjo teisininkai.

„Mes ne visi esame teisininkai. Jie mums padėjo susigaudyti. Atrodo, kad pažeidžiamas įstatymas ir netgi pačio KT išaiškinimas“, – pridūrė R. Karbauskis.

Antradienį Seniūnų sueigos posėdyje konservatorius Jurgis Razma pasiūlė rekomenduoti valdantiesiems pakeisti TTK pirmininką. Pasak politiko, A. Širinskienė menkina KT vardą, abejodama teismo nepriklausomumu ir yra „politiškai angažuotas asmuo“.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

#

Perskaičius antrašte įdomu pasidarė per kurią vietą ten ją traukti ruošiasi.. Nejau visą opozicija iš karto? Žurnaliūgos....

Na..

Kokia Armonaitė su savo kontingentu gal suorganizuos landzbergyno palaikymo ir Agnės puolimo akciją. Su visais tais nevispročiais, kurie už Amerikos nusikaltėlį mitingavo ir ant kelių klūpėjo.

Tegu pabučiuoja

ta opozicija Širinskienei į šikną.Jeigu leisis. Tik tiek jiems pavyks padaryt
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS