R. Karbauskis apie pliažą Lukiškių aikštėje: išsityčiota iš istorinės atminties | kl.lt

R. KARBAUSKIS APIE PLIAŽĄ LUKIŠKIŲ AIKŠTĖJE: IŠSITYČIOTA IŠ ISTORINĖS ATMINTIES

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad sprendimu įrengti paplūdimį Lukiškių aikštėje buvo išsityčiota iš istorinės atminties.

„Logiška, kad buvo pasirašyta (įstatymą prezidentas pasirašė – ELTA). Ši aikštė mums per daug svarbi, jos istorinė atmintis. Ten pliažo bet kuriuo atveju būti negali. Tikiuosi, kad visų pastangomis šis klausimas bus išspręstas. Su istorikais ir ekspertais nebuvo tartasi, ar ten galima pliažą daryti. Kultūros komitetas laukia, kol bus teismo sprendimas dėl „kalvelės“ projekto, kuris buvo laimėjęs konkursą.

Šiai dienai neliko jokio kito pasirinkimo, nes buvo išsityčiota iš istorinės atminties šioje aikštėje. Tai, kas dabar ten yra, ir antisanitariniai dalykai, ir daugelis kitų dalykų, nes šitiek žmonių ant tokios (mažos – ELTA) dangos smėlio...“, – penktadienį žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Jis taip pat užsiminė, kad, siekiant išvengti panašių problemų ateityje, gali tekti nutraukti panaudos sutartį, kuria Lukiškių aikštė išnuomota Vilniaus miesto savivaldybei.

Ši aikštė mums per daug svarbi, jos istorinė atmintis. Ten pliažo bet kuriuo atveju būti negali.

„Ši aikštė yra ypatinga, ji pagrindinė valstybės reprezentacinė aikštė. Ji nuosavybės teise priklauso ne Vilniaus savivaldybei, o valstybei. Ji 2015 metais buvo išnuomota Vilniaus savivaldybei panaudos sutartimi. Gali būti panaudos sutartis nutraukta, visokių yra sprendimų.

Bet, manau, kad kol Vilniaus savivaldybė turės tokį požiūrį į istorinę atmintį, miesto erdvių naudojimą, tol bus neįmanoma sutarti su Vilniaus valdžia. Visi mes už pliažus Vilniuje, pliažams yra aibės vietų, yra daug upių ir paupių. Norime, kad žmonės džiaugtųsi, vaikai šypsotųsi, bet ne tokioje vietoje“, – teigė LVŽS lyderis.

Anot R. Karbauskio, jei sprendimus dėl to, kas turi stovėti Lukiškių aikštėje, priiminės R. Šimašius, tai tokie sprendimai gali užtrukti.

„Jeigu ne Vilniaus miesto meras sprendimus priiminės, gali būti ir mėnesiai, bet jei Vilniaus miesto meras sprendimus priiminės, matyt, čia bus ne vieni metai, kaip ir viskas Vilniuje“, – pridūrė jis.

Prezidentas G. Nausėda penktadienį pasirašė Seimo priimtą Lukiškių aikštės Vilniuje memorialinio statuso įstatymą. Pasak šalies vadovo, pasirašyti įstatymą padiktavo siekis nesileisti į politines intrigas.

R. Šimašius sako, kad valstybė švaisto resursus ne svarbiausiems klausimams spręsti.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Karolis

Kaip visada Karbauskis teisus . Likiškių a.turi būti pagarbiai pažymėta .

Manau

Šiuo atveju Karbauskis teisus.Tačiau kaip atsikratyti to Šimašiaus tai mūsų visos šalies reikalas,nes Vilnius mūsų sostinė ir mes privalom reikalauti Šimašių apkaltinti išniekinimo mūsų praeities.Kodėl tyli teisėsauga? Gal tai nenusikaltimas? Ką toliau jis susigalvos?

to tiulpan

gal varyk tu savon rosijon,ko cia tupi,ten galesi putleriui eiles kurti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS