R. Karbauskis apie A. Širinskienės pasitraukimą: matyt, kitos išeities nebebuvo | kl.lt

R. KARBAUSKIS APIE A. ŠIRINSKIENĖS PASITRAUKIMĄ: MATYT, KITOS IŠEITIES NEBEBUVO

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis sako jaučiantis nuoskaudą dėl to, kad frakciją ir partiją palieka parlamentarė Agnė Širinskienė, tačiau teigia, kad kitos išeities greičiausiai nebuvo dėl konflikto su frakcijos nariais.

„Man nuoskauda dėl to, aišku yra, bet šitoje vietoje aš, kaip žmogus, kuris supranta ir domisi, ir žino tą santykį, kuris buvo tarp jos ir frakcijos narių – ir tų, kurie buvo, ir tų, kurie dabar yra, suprantu, kad, matyt, kitos išeities nebebuvo“, – BNS pirmadienį sakė R. Karbauskis.

Tai yra vieno žmogaus konfliktas su frakcija ir tą gali patvirtinti kiekvienas mūsų frakcijos narys.

„Kad ji taip nusprendė, ji išlaisvino frakciją nuo tų problemų, kurios galėjo kilti, jeigu ji būtų likusi. Bet aš su visa pagarba šneku apie ją. Tai yra žmogiška – aš suprantu ir nuovargį, ir įtampas, ir žmonių charakterius. Tai yra vieno žmogaus konfliktas su frakcija ir tą gali patvirtinti kiekvienas mūsų frakcijos narys“, – pridūrė jis.

Jo teigimu, A. Širinskienės konfliktas su frakcija buvo „pakankamai ryškus“, tačiau jis teigė vertinantis bendražygės nuveiktus darbus.

Pasak R. Karbauskio, kai kurie kolegos „jautėsi užgožti“ A. Širinskienės.

„Ta situacija tiesiog pribrendo, ji priėmė stiprų sprendimą išlaisvindama frakciją nuo tos įtampos, kurią keldavo santykis su ja pačia. Bet tai nėra vertybiniai ginčai, tai galbūt yra tam tikras neįvertinimas (...) Čia daugiau yra tai, kad kai kurie kolegos jautėsi tiesiog užgožti – Agnė kartais sau leisdavo šnekėti partijos vardu, atrodydavo, kad ji atstovauja frakcijai ir partijai, tai tas matėsi ir tuo naudojosi mūsų oponentai“, – kalbėjo LVŽS lyderis.

Jis taip pat sakė, kad galbūt būtų pavykę konfliktą išspręsti, jeigu jis būtų likęs Seime.

„Jeigu aš būčiau buvęs Seime šituos pusę metų, galbūt man būtų pavykę surasti žodžius ir sprendimus, kurie būtų sutaikę frakcijos narius su Agne, bet to padaryti, deja, negalėjau. Aš stengiausi tai padaryti kaip partijos pirmininkas (...) Matyt, manęs pritrūko, kad būtų rasti sprendimai“, – svarstė „valstiečių“ pirmininkas.

Mano pagarbą ji turės visą laiką, kur ji bebūtų, už tai ką padarė ir darys toliau.

Be kita ko, R. Karbauskis teigė gerbiantis A. Širinskienę ir besitikintis, kad „ji išliks stipri savo vertybėse ir mes ne vieną darbą padarysime kartu, jai nebūnant frakcijoje ar partijoje“.

„Mano pagarbą ji turės visą laiką, kur ji bebūtų, už tai ką padarė ir darys toliau“, – pabrėžė LVŽS lyderis.

Apie sprendimą palikti frakciją ir partiją A. Širinskienė pranešė pirmadienį. Ji teigė nesanti patenkinta frakcijos darbu Seime, taip pat kritikavo kolegų įstatymines iniciatyvas.

Katalikų teologiją ir teisę baigusi, humanitarinių mokslų daktarės laipsnį turinti A. Širinskienė į politiką atėjo su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga per 2016 metų Seimo rinkimus.

Praėjusią kadenciją ji vadovavo Seimo Sveikatos reikalų, po to – Teisės ir teisėtvarkos komitetui. Šią kadenciją jį yra Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko pavaduotoja.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Romas

Ponia Širinskiene yra darbšti, atsakinga, aiškiomis vertybinemis gairėmis ir turinti stuburą politikė. Galiu tik palinkėti surasti komandą, su kuria galima būtų darniai siekti gerų tikslų Lietuvai.

Naisių politika

Kremliaus garbintojų partija, sukurta Šatrijos, žlunga. Karbofosas eis į antrą planą politikoje.

Tik doro politiko

rinkėjai ? Liko tik aimanos ir gailestis sau , o likę " blogi " ? Valstiečių rinkėjus ponia apgavo , taip kaip ir skverneliniai ....be pagarbos , nes DORAS politikas turėtų galvoti apie rinkėjus nes pažadėjo juos atstovauti ! Kas ponią rinko į Regionų frakciją ? Aš ne .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS