R. Karbauskis: G. Nausėdą nuteisti šoko tie, kurių pačių praeitis – ne be šešėlio | kl.lt

R. KARBAUSKIS: G. NAUSĖDĄ NUTEISTI ŠOKO TIE, KURIŲ PAČIŲ PRAEITIS – NE BE ŠEŠĖLIO

  • 83

Ne į Komunistų partiją įstojęs studentas darė žalą Lietuvai 1988-aisiais, bet su okupacine valdžia kolaboravę asmenys, sako opozicinės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis, komentuodamas paaiškėjusius faktus apie prezidento Gitano Nausėdos narystę minėtoje institucijoje.

R. Karbauskio teigimu, šitas aplinkybes įvertins rinkėjai artimiausiuose rinkimuose, tačiau pastebėjo, jog „G. Nausėdą nuteisti pirmiausia šoko tie, kurių pačių ar jų lyderių praeitis, švelniai tariant, ne be šešėlio ir kelia daugybę klausimų“.

„Faktas, kad Lietuvai žalą padarė ne anuomet prašymą stoti į komunistų partiją pateikęs studentas ir tos partijos veikloje nedalyvavęs, kaip jis pats teigia, G. Nausėda, o tie, kurie anuomet turėjo santykius valdžia ir jos represinėmis struktūromis, kurie kenkė Lietuvai ir nepriklausomybės idėjai, konkretiems žmonėms, ištisoms šeimoms, kurie dėl kažkokių, iki šiol visuomenei nežinomų priežasčių, laisvai keliavo po pasaulį, mėgavosi tų pačių komunistų privilegijomis, kai kiti turėjo tūnoti už geležinės uždangos arba dar blogiau – kalėjo, buvo persekiojami, ištremti“, – feisbuke penktadienį rašė „valstiečių“ lyderis.

G. Nausėdą nuteisti pirmiausia šoko tie, kurių pačių ar jų lyderių praeitis, švelniai tariant, ne be šešėlio ir kelia daugybę klausimų.

Prezidentūra šią savaitę patvirtino, jog G. Nausėda 1988 metų gegužę įstojo į Komunistų partiją, šis vėliau tai pavadino jaunystės klaida, tačiau teigė įžvelgiantis „medžiojimo būseną“, kuri „tampa labai sisteminga“ artėjant 2024 metų prezidento rinkimams.

Jis teigė nepadaręs formalaus pažeidimo, kai kandidatuodamas į prezidentus 2019 metais Vyriausiosios rinkimų komisijos anketoje neatsakė į klausimą, kokios partijos, politinės organizacijos nariu yra arba buvo, tačiau pripažino, jog to nepadaryti buvo klaida.

R. Karbauskis ragino moralinę ir fizinę žalą Lietuvai vertinti „ne viešųjų ryšių pagalba pučiamomis emocijomis, o faktais – ką konkrečiai blogo ir kas Lietuvai padarė“.

„Suprantu, kad šia istorija pseudopatriotai pradeda prezidentinę rinkimų kampaniją, nustumdami visas savo nuodėmes, tarp jų ir pedofilijos skandalą, elektros kainas, parduotas valstybės įmones, narkotikų legalizavimą ir t.t. į paraštes“, – teigė R. Karbauskis, minėdamas temas, susijusias su paskutinio metu dabartinių valdančiųjų veikla.

Jis teigė, jog turėtų būti paviešinta kuo daugiau faktų apie bendradarbiavimą su KGB ir kitomis represinėmis struktūromis, tačiau, anot jo, „pseudopatriotai archyvų viešinti neleido, neleis ir artimiausioje ateityje, juo labiau patys nepasipasakos apie savo „darbus“, kuriuos labai nuoširdžiai ir nuolankiai dirbo okupanto valdžiai dar prieš Lietuvos Nepriklausomybę“.

Rašyti komentarą
Komentarai (83)

TEISINGAI

LABAI TEISINGI KARBAUSKIO ŽODŽIAI.

POKARIO KGB

JAU SENAI NUTEISTI IR ATLIKĘ BAUSMĘ IR DAUGELIS JAU MIRĘ,TAI NELTGINKIT TŲ,KURIE TURĖJO PARAŠYTI SU KUO BENDRAVO UŽSIENYJE IR NIEKO NENUSIKALTO.

KGB-tai ir pokario BANDITAI,

vienodi n u s i k a l t ė l i a i ;- KGB-tai trėmė gyventojus į SIBIRĄ, o BANDITAI išlindę iš miško plėšė, ir ž u d ė likusius beginklius gyventojus, dalis BANDITŲ stukačių /skundikų/ iš SIBIRO buvo paleisti ankščiau -už tarnavimą KGB-tams , kurie iki šių dienų p a s i s l ė p ę bendradarbiaudami alina Lietuvos žmonių gyvenimą ir vaidina Lietuvos " patriotus"
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS