R. Karbauskis: konservatoriai įrodė, kad jų vertybės yra laikinos | kl.lt

R. KARBAUSKIS: KONSERVATORIAI ĮRODĖ, KAD JŲ VERTYBĖS YRA LAIKINOS

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkui Ramūnui Karbauskiui keista, kad, jo nuomone, vienas iš buvusių įtakingiausių konservatorių Vygaudas Ušackas prisijungs prie įmonės, kurios verslas iš dalies vykdomas Rusijoje. Pasak R. Karbauskio, tai visiškai prieštarauja konservatorių retorikai, o toks V. Ušacko žingsnis parodo, kad konservatorių pažiūros, vertybės ir stipri retorika – laikinos.

„Kiekvienas žmogus pasirenka tai, ką jis nori. Čia galbūt paradoksas yra tas, kad verslas yra labai tiesiogiai vykdomas Rusijoje, iš dalies Rusijoje... Ir susijęs su Rusijos administracija. Vienas iš garsiausių konservatorių šitą žingsnį žengia. Atitinkamai jis pradeda sakyti tuos argumentus, kurių patys konservatoriai nevartoja. Jis pradeda sakyti, kad verslas, kad jis atsakingas, moka mokesčius ir kad ne visas verslas, kuris dirba ten yra, blogas. Paprasčiausiai, kuomet jie šneka apie kitus, tai tokios argumentacijos nebuvo“, – „Žinių radijui“ trečiadienį sakė R. Karbauskis.

R. Karbauskis teigia, kad toks buvusio diplomato žingsnis tik įrodo, kad konservatorių vertybės ir pažiūros yra laikinos.

Jis pradeda sakyti, kad verslas, kad jis atsakingas, moka mokesčius ir kad ne visas verslas, kuris dirba ten yra, blogas.

„(...) Reiškia, tos pažiūros buvo laikinos. Tai reiškia žmonių, kurie priklauso konservatorių partijai (vertybės, pažiūros. – ELTA), būna laikinos. Tai tikėtis, kad būtų kažkoks tęstinumas jų požiūryje – sunku. Jie (konservatoriai. – ELTA) dabar labiau susirūpinę narkotikų įteisinimu Lietuvoje negu grėsmėmis Lietuvai“, – sakė R. Karbauskis.

ELTA primena, kad vienu iš direktorių „Avia Solutions Group“ tarybos narių tapo Vygaudas Ušackas, buvęs užsienio reikalų ministras, ES ambasadorius Afganistane ir Rusijoje, Lietuvos ambasadorius JAV ir Meksikoje, Jungtinėje Karalystėje.

Tapęs direktorių tarybos nariu, V. Ušackas dirbs su „Avia Solutions Group“ biurais visame pasaulyje ir padės grupės investicijų komandoms, atsižvelgiant į strateginius aviacijos įmonių grupės planus, investuoti į naujus regionus.

V. Ušackas antradienį patvirtino, kad jis išėjo iš Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Kad ne laikinos?

Konservatorių vadai' beveik visi- seni KGBistai- visada dirbo rusams. Tai kursas išliko tas pats?

Pasirodė,kuo esąs

Tik dėkoti Šimonytei,kad ji nurungė Ušacką,nes,rungdamasis su Nausėda,ko gero,būtų laimėjęs.Ne kas būtų,jei būtų jis tapęs prezidentu.

Geriau patylėtų

Jau kam kalbėti apie vertybes,bet absoliučiam melagiui,be to,neturinčiam jokių vertybių Karbauskiui tikrai tik patylėti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS