R. Karbauskis: paklausysime Prezidentūros patarimo ir kreipsimės į KT | kl.lt

R. KARBAUSKIS: PAKLAUSYSIME PREZIDENTŪROS PATARIMO IR KREIPSIMĖS Į KT

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad valdantieji paklausys Prezidentūros patarimo ir kitą savaitę kreipsis į Konstitucinį Teismą (KT), kad šis išaiškintų Konstitucinio Teismo įstatymo 14 straipsnį ir pagaliau atsakytų dėl pirmininko Dainiaus Žalimo darbo teisėtumo. R. Karbauskis taip pat patikino, kad šis sprendimas tikrai neturi tikslo ginčyti KT išvadą, kad Agnės Širinskienės vadovaujamos komisijos sudarymas ir išvados prieštarauja Konstitucijai.

„Kitą savaitę mes tai ir padarysime. Kitą savaitę mes kreipsimės į Konstitucinį Teismą, mes padarysime tai, ką siūlo Prezidentūra. Bet iš kitos pusės, mums vakar pasirodė labai keisti atsakymai viešoje erdvėje. Kodėl niekas nešneka apie teisinę pusę? Visi šneka apie konstitucinę krizę. Kuo čia dėta krizė, mes jokios krizės nekeliame, tik mums atrodo, kad yra pažeidžiamas įstatymas ir vienas iš KT išaiškinimų. Tie teisininkai, kur mažiau kalba viešoje erdvėje, bet mes su jais konsultuojamės ir jie mums sako, kad, taip, atrodo, yra problema. Kodėl mums teisiniais argumentais niekas neįrodinėja, kad mes klystame, o paima moralinius, politinius argumentus. Čia nereikia jokių politinių argumentų šiuo metu ir tai, kad tas pirmininkas yra, mums jokios problemos nekelia. Mums klausimas tik vienas – ar jis teisėtai yra pirmininkas, tai dėl to kreipsimės į KT“, – Eltai teigė R. Karbauskis.  

Pasak jo, valdantieji tikrai neabejoja KT kompetencija. R. Karbauskis teigia gerbiąs Konstitucinio Teismo išvadą, kad A. Širinskienės vadovaujamos komisijos sudarymas ir išvados prieštarauja Konstitucijai.

„Mes sprendimą pripažįstame, nepaisant jokių aplinkybių. Mes tikrai nesiginčijame su pačiu sprendimu dėl tyrimo komisijos. Nėra net tokio tikslo ginčytis. Juk tai kolegialus organas, juk teisme ne vienas žmogus sprendžia ir prasmės ginčytis tikrai nėra“, – sakė jis.

ELTA primena, kad Konstitucinis Teismas penktadienį paskelbė, kad A. Širinskienės vadovauta komisija buvo sudaryta pažeidžiant Konstituciją ir kad jos išvados yra neteisėtos.

Valdantieji antradienį pranešė apie kreipimąsi į šalies vadovą G. Nausėdą, atkreipdami dėmesį, kad, jų nuomone, pasikeitus KT įstatymui, D. Žalimo įgaliojimai „negalėjo būti pratęsti.“ Tuo metu prezidento Gitano Nausėdos patarėjas Antanas Bubnelis sako, kad šalies vadovui nekyla abejonių dėl KT veiklos ir nepriklausomumo. Kartu pabrėžė, kad institucijos neturi stumti viena kitos į krizę, o kilus abejonėms, išaiškinimo reikėtų kreiptis tiesiogiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Babunė

Yra Tėvas, yra Sūnus, yra Šventoji Dvasia. Viena Dvasia reziduoja Europoj, kita Lietuvoj. A ne?

KONSTITUCIJA

Taigi, ir vėl: "Lietuvos valstybę kuria Tauta. Suverenitetas priklauso Tautai" (K.2str.), "Niekas negali varžyti ar riboti Tautos suvereniteto, savintis visai Tautai priklausančių suverenių gali." (K.3str.1d.) bei "Aukščiausią suverenią galią Tauta vykdo tiesiogiai ar per demokratiškai išrinktus savo atstovus" (K.4str.) - Prezidentas, išrinktas Tautos, privalo gerbt ir kitus Tautos atstovus (jei tik nesiekia diktatūros). Žinom ir tai kad "Negalioja joks įstatymas ar kitas aktas priešingas Konstitucijai" (K.7str.1d.) bei tai kad "Konstitucinį Teismą sudaro 9 teisėjai, skiriami devyneriems metams ir tik vienai kadencijai. Konstitucinis Teismas kas treji metai atnaujinamas vienu trečdaliu...." (K.103str.1d.). Tas pats PAKARTOTA ir KT įstatyme: "Konstitucinio Teismo teisėjo įgaliojimai nutrūksta, kai: 1) pasibaigia įgaliojimų laikas; ..." (KTĮ.11str.1d.1p.), taip kad - kadangi D.Žalimas pagal KTĮ 14str.1d. nepaskyrė savo pareigų perėmėjo (o ir pats teisių neteko), pats KT tapo neveiksniu.

taip

1 /dievukas/ pataria 2 /dievukui/ kreiptis i 3 /dievuka/ ir taip politkarusele sukasi be atvangos ir reikia tik gero pleisto kad ji subiretu ?...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS