R. Karbauskis: prezidentė nori parodyti, kad „valdžia yra bloga“ | kl.lt

R. KARBAUSKIS: PREZIDENTĖ NORI PARODYTI, KAD „VALDŽIA YRA BLOGA“

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis penktadienį pareiškė, kad etatinį mokytojų apmokėjimo modelį taisyti siūlanti prezidentė Dalia Grybauskaitė taip nori parodyti, kad valdžia to padaryti nesugebėjo ir „yra bloga“.

Jo teigimu, prezidentės rūpestis mokytojais nėra nuoširdus, ji siekia politinės naudos.

„Tai bandymas parodyti tą rūpestį, kada jį reikėjo rodyti daug anksčiau, jeigu tas rūpestis iš tikrųjų būtų buvęs nuoširdus. Nes dabar toks vaizdas, kad bandoma įsitraukti į politinį procesą ir užsidirbti kažkokius dividendus“, – BNS penktadienį sakė R. Karbauskis.

„Tų politinių vertinimų prezidentė padarė labai daug. (...) Tai yra eilinis sakymas, kad valdžia yra bloga ir kad ne tuos išrinko“, – pridūrė jis.

Tai yra eilinis sakymas, kad valdžia yra bloga ir kad ne tuos išrinko.

Šalies vadovė pataisas dėl rugsėjį įvestos etatinės sistemos taisymo pateikė ketvirtadienį, po susitikimo su švietimo profsąjungų lyderiais, politikais ir švietimo ekspertais.

R. Karbauskis teigė besistebintis, kodėl Prezidentūra pastarosiomis savaitės neįsitraukė į Vyriausybės derybas su visomis profsąjungomis.

„Kada iš tikrųjų reikėjo prezidentei siųsti patarėjus į susitikimus, jų ten nebuvo“, – kalbėjo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas.

Dalia Grybauskaitė penktadienį transliuotame interviu LRT radijui tvirtino, kad švietimo reforma sukėlė mokytojų nepasitenkinimą dėl to, kad buvo parengta skubotai ir arogantiškai stumiama.

Andriaus Navicko vadovaujamos Švietimo darbuotojų profsąjungos pedagogų streikas dėl etatinio apmokėjimo ir didesnių algų tęsiasi beveik keturias savaites.

Prezidentė siūlo supaprastinti etatinio darbo užmokesčio struktūrą, nustatant dvi mokytojų veiklos kategorijas, o ne tris, kaip yra dabar.

Pataisos nustato kitas proporcijas, kiek mokytojo etate sudaro pamokos, pasirengimas pamokoms, mokinių darbų taisymas ir veikla bendruomenei.

Būtų nustatoma, kad pagal bendrojo ugdymo programą dirbančio mokytojo darbo laikas per savaitę yra 36 valandos. Iš jų 30 valandų sudarytų pamokos, pasirengimas joms, mokinių pasiekimų vertinimas, o 6 valandos būtų susijusios su veikla mokyklos bendruomenei ir profesiniu tobulėjimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Anonimas

Ir valdzia ir prezidente siuksles... Butu Prancuzija - jau seniai butu nulincuoti..

as

pasake "sventoji" bestija.

cha

jau is kailio koncervai neresi...bet ju niekas is ateity neberinks,tik temoka balaganus daryt ir lietuviams kenkt...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS