R. Karbauskis reikalauja nušalinti Etikos komisijos pirmininką | kl.lt

R. KARBAUSKIS REIKALAUJA NUŠALINTI ETIKOS KOMISIJOS PIRMININKĄ

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją dėl jos pirmininko konservatoriaus Antano Matulo pasisakymų, kuriais jis, kaip šios komisijos pirmininkas, „diskredituoja komisijos darbą, reikšdamas išankstinę nuomonę ir demonstruodamas šališkumą“.

LVŽS lyderis reikalauja nušalinti šios komisijos pirmininką, teigdamas, kad komisijos nariai, tarp jų ir jos pirmininkas, Lietuvos valstybės interesus turi laikyti aukštesnėmis vertybėmis negu partiniai, grupiniai ar asmeniniai siekiai.

„Etikos ir procedūrų komisijos nariai, o ypač vadovai, anksčiau visada vengdavo reikšti išankstinę nuomonę nagrinėjamu klausimu, nedemonstruodavo savo simpatijų ar antipatijų subjektui, kurio atžvilgiu tyrimas atliekamas. Gaila, kad, pasikeitus komisijos vadovui, šios parlamentinės tradicijos keičiasi. Tokie komisijos pirmininko pasisakymai, kad „antradienį kokių nors teisinių statuto pažeidimų, mano manymu, nelabai ir buvo” dar Etikos ir procedūrų komisijai net nepradėjus tyrimo, rodo, kad A. Matulas yra susiformavęs išankstinę nuomonę, turi aiškų nusistatymą ir dėl to negali objektyviai nagrinėti galimų Statuto pažeidimų, padarytų svarstant nepasitikėjimo V. Pranckiečiu klausimus,“ – teigia LVŽS frakcijos seniūnas R. Karbauskis. 

Etikos ir procedūrų komisijai išsiųstame rašte reikalaujama, kad, siekiant objektyvaus ir nešališko komisijos tyrimo, komisijos pirmininkas A. Matulas būtų nušalintas nuo skundų dėl šių metų spalio 15 d. Seime vykusio Seimo valdybos posėdžio teisėtumo ir Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio elgesio sušaukiant Valdybos posėdžius bei galimo interesų konflikto tyrimo.

A. Matulas svarstytų galimybę nusišalinti

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas konservatorius A. Matulas svarstytų galimybę nusišalinti nuo išvadų rengimo dėl Viktoro Pranckiečio atleidimo iš Seimo pirmininko pareigų procedūros teisėtumo, tačiau jis neketina nusišalinti nuo šio klausimo svarstymo.

Taip jis reagavo į Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos seniūno R.  Karbauskio kreipimąsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, kuriame jis reikalauja nušalinti A. Matulą.

Pats A. Matulas Eltai sakė nemanąs, kad išsakė kokią nors šališką nuomonę.

„Aš nemanau, kad išsakiau savo kažkokią šališką nuomonę, nes būčiau raginęs, ko prašė kai kurie kolegos, kad sprendimas būtų priimtas skubos tvarka. Mano manymu, reikia išsiaiškinti visus teisinius dalykus, todėl pasiūliau šito klausimo svarstymą atidėti, kad teisiškai nebūtų padaryta klaida, paskirti išvadų rengėjus. Norėčiau akcentuoti, kad pats pasiūliau, kad būtų klausimas atidėtas ir kad aiškintumės su teisės žinovais. Mano manymu, aš neišsakiau išankstinės nuomonės“, – sakė Eltai A. Matulas.

Galėčiau pasiūlyti Etikos ir procedūrų komisijai kaip išvadų rengėją paskirti kitą žmogų, bet neketinu apskritai nusišalinti nuo šito klausimo svarstymo.

Jeigu R. Karbauskiui kyla abejonių, A. Matulas sako, kad galėtų atsisakyti būti išvadų rengėju šiuo klausimu.

„Jeigu kam nors, ypač Ramūnui Karbauskiui, kyla įtarimų, kad aš galėjau būti šališkas, tikrai galėčiau atsisakyti būti išvadų rengėjas. Galėčiau pasiūlyti Etikos ir procedūrų komisijai kaip išvadų rengėją paskirti kitą žmogų, bet neketinu apskritai nusišalinti nuo šito klausimo svarstymo“, – sakė A. Matulas.

Kaip ELTA jau skelbė, Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją dėl jos pirmininko konservatoriaus Antano Matulo pasisakymų, kuriais jis, kaip šios komisijos pirmininkas, „diskredituoja komisijos darbą, reikšdamas išankstinę nuomonę ir demonstruodamas šališkumą“.

Kaip ELTA jau skelbė, spalio 16 d. Seimo Etikos ir procedūrų komisija ėmėsi svarstyti „valstiečių“ lyderio R. Karbauskio ir Seimo vicepirmininko Arvydo Nekrošiaus skundus dėl Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio atleidimo procedūros teisėtumo. Etikos sargai nutarė išsamiai įsigilinti į šį klausimą ir paskirti išvadų rengėjus.

A. Nekrošiaus skunde nurodytas aplinkybes tirs ir rengs išvadas Seimo narys konservatorius Kazys Starkevičius ir „valstietė“ Aušra Papirtienė.

Išvadų projektą dėl R. Karbauskio skundo rengs Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Antanas Matulas ir jo pavaduotoja „valstietė“ Aušrinė Norkienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Ir vel karbauskis jau nori kita nusalinti nes jam labai maiso gal jis koks debilas kodel jo niekas negali nusalinti ta vagi

Manau

Kad jau per ilgai žaidžiama su tuo Karbauskiu.Iš vis jam reikia jau užkirsti savivalę kiek dar jis juodins visus iš eilės.Jau darosi taip,kad šioje šalyje vien tik rietenos,skundai, nesusitvarko tarpusavyje,o kenčia Lietuvos žmonės.Ateikite pagaliau į protą,nes tikrai tai durnių laivas,pagal Petkevičių.

Psichiatras

Soc. darbuotojui , negebančiam kritiškai vertinti situacijos ,faktų , bei turinčiam analfabetizmo požymių, darbinė kvalifikacija turėtų būti panaikinta .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS