R. Karbauskis: A. Širinskienė paliks „tvarkiečių“ frakciją | kl.lt

R. KARBAUSKIS: A. ŠIRINSKIENĖ PALIKS „TVARKIEČIŲ“ FRAKCIJĄ

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad į „tvarkiečių“ frakciją perėjusi parlamentarė Agnė Širinskienė paliks jų gretas.

Pasak jo, siekiant išsaugoti „Tvarkos ir teisingumo“ frakciją į ją bus deleguotas kitas Seimo narys.

„Kaip suprantu, kadangi yra Konstitucinio Teismo išaiškinimas, mes padarysime pakeitimą ir į frakciją nueis kitas žmogus“, – žurnalistams Seime antradienį sakė R. Karbauskis.

A. Širinskienė grįš pas „valstiečius“ kilus ginčui, ar būdama „tvarkiečių“ atstove ji gali eiti pareigas, pagal kvotą atitenkančias Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai (LVŽS).

Ši frakcija Seime A. Širinskienę yra delegavusi dalyvauti seniūnų sueigos posėdžiuose parlamente. Tačiau A. Širinskienei perėjus pas „tvarkiečius“ ji vis tiek dalyvavo seniūnų sueigoje, todėl opozicijos atstovai ir Seimo vicepirmininkė Rima Baškienė ėmė kelti klausimą, kokiu pagrindu tai vyksta.

Anot R. Baškienės, remdamiesi Konstitucinio Teismo nutarimu Seimo teisininkai išaiškino, kad parlamentaras negali priklausyti vienai frakcijai ir atstovauti kitai.

A. Širinskienė taip pat vadovauja Seimo Teisės ir Teisėtvarkos komitetui.

Kadangi yra Konstitucinio Teismo išaiškinimas, mes padarysime pakeitimą ir į frakciją nueis kitas žmogus.

Seimo narė į frakciją „Tvarka ir teisingumas“ perėjo, kad valdančiosios koalicijos sutartį su „valstiečiais“ sudarę „tvarkiečiai“ turėtų savo frakciją parlamente. Ši frakcija iširo, kai ją paliko Valentinas Bukauskas. Pagal Seimo statutą, frakciją įkurti gali ne mažiau kaip septyni Seimo nariai.

„Tvarkiečių“ lyderis Remigijus Žemaitaitis žurnalistams sakė, kad jau antradienį A. Širinskienę frakcijoje gali pakeisti vienas Seimo narys iš Mišrios grupės arba „valstiečių“.

„Tikiuosi, šiandien prisijungs dar Seimo narys. Išaiškės, matyt, popietiniam posėdyje, aš tikiuos, jeigu įvyks sutikimas“, – žurnalistams teigė R. Žemaitaitis.

„Aš esu dėkingas Agnei ir suprantu, ką pastarosiomis dienomis jai teko iškęsti net iš saviškių. Tai dar kartą parodo Lietuvos žmonėms, kokia yra bjauri politika ir kaip savi žmonės gali savą žmogų niekinti ir žeminti“, – pridūrė jis.

A. Širinskienė patvirtino, kad traukiasi dėl Seimo Teisės departamento išaiškinimo.

„Jeigu anksčiau frakcijos galėjo keistis kvotomis ir buvo džentelmeniški susitarimai, tai dabar buvo pasakyta, kad atstovavimas kitai frakcijai yra neįmanomas“, – kalbėjo Seimo narė.

Pagal Seimo statutą, frakciją įkurti gali ne mažiau kaip septyni Seimo nariai. „Tvarkiečiai“ parlamente dabar turi šešis atstovus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Martha Hartman

Dabar „Google“ moka 130–180 dolerių už valandą už darbą internete. Prie šio darbo prisijungiau prieš tris mėnesius ir peR pirmą šios sandorio savaitę uždirbau 8735 dolerius. Šis darbas tikrai neįtikėtinas ir suteikia man didelę pajamų dalį kiekvieną dieną. Esu tikras, kad gausite geriausią rezultatą. Sužinokite daugiau čia >>>>>>>>>>>>>>>>> w­w­w.C­a­s­hClub5.Com

AS manau

Karbauski seimas ne tavo Naisiu kolukis.Ir baikit tuos cirkus.Jau graudu ,kad lietuviu sitiek naiviu ir balsavo uz karbauskininkus.Juk sitiek jo suktybiu su nusavintomis is zmoniu zememis buvo prirasyta,o naivuoliai dar uz juos balsuoja.Juk kitus purvu taskant reikia buti patiem skaidriem,oriem,ne sukciam,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS