R. Karbauskis Seimo pirmininką bandys versti jau kitą savaitę | kl.lt

R. KARBAUSKIS SEIMO PIRMININKĄ BANDYS VERSTI JAU KITĄ SAVAITĘ

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad balsavimas dėl Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio atstatydinimo vyks kitą savaitę.

„Bus balsavimas, aš manau, kad kitą savaitę, tikriausiai ketvirtadienį“, – antradienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

Valdantieji „valstiečiai“ prieš kelis mėnesius yra surinkę būtinus parlamentarų parašus dėl nepasitikėjimo Seimo pirmininku, tačiau projekto iki šiol neregistravo dėl rizikos, kad neužteks balsų jį atstatydinti. Tam reikia ne mažiau kaip 71 balso „už“.

V. Pranckietis praėjusią savaitę paragino valdančiuosius teikti balsavimui projektą dėl jo atstatydinimo, nes situacija eskaluojama per ilgai.

R. Karbauskis tuomet teigė, jog šią savaitę tam V. Pranckietis pasiūlė žinodamas, kad kelių valdančiosios koalicijos atstovų nebus dėl komandiruočių.

LVŽS pirmininkas tvirtino, jog balsavimas dėl parlamento vadovo bus skiriamas radus datą, kuomet visi valdančiosios koalicijos atstovai galės dalyvauti.

„Valstiečiai“ V. Pranckietį ragina trauktis, nes pagal liepą pasirašytą koalicijos sutartį Seimo pirmininko postas turėtų atitekti „socialdarbiečiams“.

Sutartį pasirašė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga bei „Tvarka ir teisingumas“.

V. Pranckietis nesutinka trauktis pats.

Savęs Seimo pirmininko poste nemato

R. Karbauskis pozicijų nekeičia: Seimo pirmininko postas turėtų priklausyti koalicijos partneriams – „socialdarbiečiams“.

„Mes turim koalicinę sutartį su partneriais. Toje sutartyje parašyta, kad Seimo pirmininkas bus siūlomas socialdemokratų darbo partijos. Niekas nepasikeitė“, – antradienį Seime žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Į kalbas, esą jo paties kandidatūrą į Seimo vadovus palaikytų kai kurie opozicijos nariai, R. Karbauskis sureagavo ironiškai.

„Manau, kad juokauti opozicijai yra vienintelis dalykas, ką ir sugeba kol kas“, – sakė LVŽS lyderis.

Manau, kad juokauti opozicijai yra vienintelis dalykas, ką ir sugeba kol kas.

R. Karbauskio teigimu, balsavimas dėl nepasitikėjimo V. Pranckiečiu Seime bus inicijuojamas ir tai, pasak jo, turėtų vykti kitą savaitę.

„Bus balsavimas. Aš manau, kad kitą savaitę, tikriausiai ketvirtadienį“, – tvirtino „valstiečių“ pirmininkas.

ELTA primena, kad pirmadienį konservatorė Irena Degutienė LRT televizijos laidoje "LRT forumas" užsiminė, kad Tėvynės sąjunga svarstytų R. Karbauskio kandidatūrą į parlamento pirmininkus.

G. Kirkilas: Seimo pirmininkas tvirtai įsikabinęs į kėdę

Seimo vicepirmininkas „socialdarbietis“ Gediminas Kirkilas nelinkęs komentuoti, ar siektų koalicinėje sutartyje „socialdarbiečiams“ numatyto Seimo pirmininko posto.

„Daugiau nekomentuosiu, jeigu bus toks poreikis, tada svarstysime. Kol kas Seimo pirmininkas tvirtai įsikabinęs į kėdę, nėra apie ką šnekėti“, – antradienį žurnalistams Seime sakė G. Kirkilas.

Jis taip pat nesako, ar „socialdarbiečiai“ siektų galinčio atsilaisvinti ekonomikos ir inovacijų ministro posto,  teigdamas, kad tai turi būti svarstoma valdančiojoje koalicijoje.

„Svarstysime koalicijoje, situacija yra pasikeitusi. Kaip visa tai atitinka mūsų koalicijos sutartį – matysime. Mūsų tikslas nėra toks, kad čia būtinai pulti, kažką tai užgrobti ir panašiai. Manau, kad  svarstysime koalicijoje“, - sakė G. Kirkilas.

Politikos senbuvis nesiėmė atsakyti, ar teks perrašyti valdančiosios koalicijos sutartį. „Aš galvoju, kad nėra lengva perrašyti koalicijos sutartį“, - tepasakė G. Kirkilas.

Turi išspręsti valdantieji

Seimo opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos frakcijos seniūnas Gabrielis Landsbergis sako, kad valdantieji patys turėtų išspręsti Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio klausimą ir tai parodytų, ar yra reali valdančioji dauguma.

Nepavykęs balsavimas dėl Seimo pirmininko parodytų, kad kažkas lipdyta, prilipdyta, bet realios valdančiosios daugumos nėra.

„Mes manome, kad tą klausimą išsispręsti turi patys valdantieji. Kodėl tas klausimas yra taip įstrigęs? Ko gero, todėl, kad tai yra pirmas realus aiškus patikrinimas, ar  apskritai egzistuoja valdančioji dauguma. Nepavykęs balsavimas dėl Seimo pirmininko parodytų, kad kažkas lipdyta, prilipdyta, bet realios valdančiosios daugumos nėra. Tiesiog nėra to 71 balso, kurio reikia  sprendimui priimti. Todėl yra bandoma mėtyti kamuolį  į visas puses. Dėl to aš primygtinai manau, kad tas klausimas turi būti išspręstas būtent valdančiojoje daugumoje“, – antradienį žurnalistams Seime sakė G. Landsbergis.

Jo nuomone, konfliktas ilgai užsitęsęs,  ir jį buvo galima išspręsti labai seniai. „Mano pasiūlymas labai paprastais:  jeigu nėra balsų – palikti  šį klausimą ramybėje. Leiskite dirbti, liko tik vieneri metai, tikrai jau darosi parodija. Jeigu balsų yra ir manoma, kad yra jėgos jį pakeisti, tiesiog eina balsuoti ir priima sprendimą“, – patarė  G. Landsbergis.

Atsakydamas į  klausimą, ar  Seimo pirmininko postą galėtų  užimti „valstiečių“ lyderis R. Karbauskis, G. Landsbergis pajuokavo, kad „ponas Karbauskis tiktų bet kuriam postui valstybėje“.

GALERIJA

  • R. Karbauskis Seimo pirmininką bandys versti jau kitą savaitę
  • R. Karbauskis Seimo pirmininką bandys versti jau kitą savaitę
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

natalija

KAUNADIENI KODEL DEDAT SENUS STRAIPSNIU MANOT ZMONES DURNI KAD SKAITYTU SENIENAS TAI YRA SPALIO 10 dienos straipsnis o sendien spalio 17 tai atrodo kaip bobuciu pletkas o ne laikrastis tai labai senos zinios tokiame miesto laikrastyje tikrai skaitot kauniecius durnais geda

Pensininke , švieskitės jei pajėgiate

Na nebent rašote apie Pranckietį ) Šis ponas ,, nori būna partijoje , nori ne ,, , o visa kita rašliava - prastas suvokimas )))

P.Morkūnas

Čia kaip mano bičas meta rūkyti NUO PIRMADIENIO?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS