R. Šimašius atsakė „valstiečiams“: Lukiškių aikštę naudoja politinėms kovoms | kl.lt

R. ŠIMAŠIUS ATSAKĖ „VALSTIEČIAMS“: LUKIŠKIŲ AIKŠTĘ NAUDOJA POLITINĖMS KOVOMS

Vilniaus meras Remigijus Šimašius teigia, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) kreipimasis į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) dėl Lukiškių aikštėje įrengto pliažo yra orientuotas į politines kovas bei LVŽS reklamą.

„Lukiškių paplūdimys įrengtas miestiečių laisvalaikiui. Jei kas jį ir naudoja politinėms kovoms ir reklamai, tai daro būtent valstiečių partija“, – Eltai teigė R. Šimašius.

Antradienį LVŽS kreipėsi į VRK, prašydama įvertinti galimai neteisėtus vieno iš Laisvės partijos lyderių Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus bei Laisvės partijos veiksmus už biudžeto lėšas įrengiant pliažą laisvės kovas menančioje Lukiškių aikštėje ir jį panaudojant savo partijos reklamai Seimo rinkimų kampanijos metu.

Lukiškių paplūdimys įrengtas miestiečių laisvalaikiui. Jei kas jį ir naudoja politinėms kovoms ir reklamai, tai daro būtent valstiečių partija.

„Stebime, kaip Lukiškių aikštėje įrengtas pliažas galimai naudojamas Laisvės partijos rinkimų tikslais. Tokie veiksmai turi neteisėto partijų finansavimo požymių, kuomet naudojantis tarnybine padėtimi savivaldos administraciniai resursai ir biudžeto lėšos panaudojami politinei kampanijai, be to, rinkimų kampanijai finansuoti pritraukiami privatūs juridiniai asmenys, o skelbiama politinė reklama nėra pažymima teisės aktuose nustatyta tvarka. Aplinkybė, kad pliažo paslaugos yra nemokamos, skirtingai, nei žiemą savivaldybės įrengiama čiuožykla, leidžia kalbėti ir apie bandymus papirkti rinkėjus“, – sako LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

ko gero, ŠIMAŠIUS p r i s i r i j ę s NARTKOTIKŲ,

n e s u v o k i a , kad LUKIŠIŲ a. visą laiką buvo ir yra p o l i t i n i s objektas,-----tik narkomanai to n e g a l i suvokti, juk Šimašius taip pat "nesuvokia", kaip ŪSAS p r i g ė r ė ARKLIO pėdoje, kuris netoliese tuo metu " netyčia" buvo UŽKLYDĘS

Čarlis

Jeigu taip prie liberasto Šimašiaus artimųjų kapų pastatyt biotualetą, ar tai būtų orginali atrakcija? Toks jau to Šimašiaus mentalitetas, ne kitaip. Kitais metais Paneriuose supils smėliuką?

Vilnietis

Šimašiau kažkas tau su galva netvarkoje.Susigriebk smėlį ir keliauk prie jūros!!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS