R. Tamašunienės siūlymas dėl VRK sudėties nesulaukė Seimo pritarimo | kl.lt

R. TAMAŠUNIENĖS SIŪLYMAS DĖL VRK SUDĖTIES NESULAUKĖ SEIMO PRITARIMO

Seimas nepritarė Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) įstatymo pataisoms, kuriomis buvo siūloma išplėsti partijų, turinčių teisę siūlyti kandidatus į VRK, sąrašą.

Jeigu Seimas būtų pritaręs tokioms Vyriausiosios rinkimų komisijos įstatymo pataisoms, į VRK narius savo atstovus galėtų deleguoti ne tik partijos (koalicijos), gavusios Seimo narių mandatų daugiamandatėje rinkimų apygardoje, bet ir būtų suteikta teisė siūlyti į VRK po vieną atstovą partijoms, kurioms skiriami valstybės biudžeto asignavimai politinės partijos veiklai finansuoti.

Už tokias Lietuvos lenkų rinkimų akcijai-Krikščioniškų šeimų sąjungai atstovaujančios Seimo narės Ritos Tamašunienės antradienį pateiktas Seimui pataisas po pateikimo balsavo 53 Seimo nariai, prieš buvo 22, susilaikė 40  parlamentarų. Kolegos nesiryžo projekto atmesti, bet grąžino iniciatoriams tobulinti.

Šiuo metu Vyriausioji rinkimų komisija sudaroma iš komisijos pirmininko, teisingumo ministro, Teisininkų draugijos, prezidento pasiūlytų kandidatų, kuriuos Seimas skiria slaptu balsavimu. VRK taip pat dirba partijų, gavusių Seimo narių mandatų daugiamandatėje rinkimų apygardoje, pasiūlyti atstovai.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimui Pydarui

bus dar daugiau vergu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS