R. Žemaitaitis: džiaugiuosi, kad nebereikės ruošti pensininkų darbui | kl.lt

R. ŽEMAITAITIS: DŽIAUGIUOSI, KAD NEBEREIKĖS RUOŠTI PENSININKŲ DARBUI

Ketvirtadienį Seime susikūrus naujai frakcijai „Lietuvos gerovei“, kurios seniūnu tapo buvęs Tvarkos ir teisingumo frakcijos seniūnas Vytautas Kamblevičius, „tvarkiečių“ partijos lyderis Remigijus Žemaitaitis sako besidžiaugiąs, kad nebereikės dirbti vienoje frakcijoje su vyresniais kolegomis bei pažėrė kritikos naujos frakcijos pavadinimui.

Tai sąmoninga asociacija su prezidentu Gitanu Nausėda, teigia R. Žemaitaitis.

„Bent jau šią savaitę su vaikais pusryčiausiu ir džiaugiuosi, kad šiandien ryte nereikėjo septintą valandą važiuoti į darbą, masažuoti savo buvusių kolegų pensininkų, paruošti juos darbotvarkei, o galėjau su vaikais papusryčiauti ir į mokyklą juos atvesti“, – ketvirtadienį Seime kalbėjo R. Žemaitaitis.

Paklaustas, ar naujos frakcijos pavadinimas „Lietuvos gerovei“ buvo parinktas sąmoningai, siekiant asociacijos su prezidento Gitano Nausėdos gerovės valstybės vizija, R. Žemaitaitis teigia, kad tai akivaizdu.

„Faktas. (...) Tai buvo brandinama nuo birželio. Kelia asociacijų ir vien Butkevičiaus atėjimas. Buvęs premjeras, žmogus, turėjęs tam tikrą statusą ir ministras, dabar kaip per kaimą davatka laksto per visus. Buvo socdemas, buvo „socdarbiečių“ frakcijoje, dabar ateina į bevardę frakciją, kuri neturi nei partijos, nei vizijos, nei darbuotojų, nieko. Kaip jis ruošiasi eiti į rinkimus? Matyt, kad ta nauja partija ir bus kuriama, pasinaudojant prezidento šūkiu. Kyla klausimas (...), ar ta frakcija, pasivadinusi gerovės valstybės pavadinimu, laikysis prezidento išreikštų projektų“, – svarstė R. Žemaitaitis.

Džiaugiuosi, kad šiandien ryte nereikėjo septintą valandą važiuoti į darbą, masažuoti savo buvusių kolegų pensininkų, paruošti juos darbotvarkei.

R. Žemaitaitis sako, kad partija spęs dėl iš Tvarkos ir teisingumo frakcijos pasitraukusių kolegų likimo.

„Nematau, kad reikėtų sąmoningai mesti, ar kerštauti. Manau, kad patys sąmoningai supranta, ką jie padarė. Mūsų įstatuose aiškiai pasakyta, kad partijos nariai priklauso frakcijai „Tvarka ir teisingumas“ ir turi būti tokia frakcija. Tai pakankamai grubus ir didelis pažeidimas yra, nes trys partijos nariai prisidėjo prie kitos frakcijos šiandien“, – sakė R. Žemaitaitis.

Ketvirtadienį Seime iš sugriuvusios frakcijos „Tvarka ir teisingumas (Suvereni Lietuva)“, „socialdarbiečių“ frakcijos ir Mišrios Seimo narių grupės pasitraukę politikai įregistravo naują frakciją, kuriai suteikė pavadinimą „Lietuvos gerovei“.

Naują frakciją sudaro 7 nariai: V. Kamblevičius, iš „socialdarbiečių“ pasitraukęs ekspremjeras Algirdas Butkevičius, „tvarkiečių“ frakcijai priklausę Juozas Imbrasas, Ona Valiukevičiūtė, Algimantas Dumbrava, Kęstutis Bartkevičius bei Mišriai Seimo narių grupei priklausęs Rimas Andrikis.

GALERIJA

  • R. Žemaitaitis: džiaugiuosi, kad nebereikės ruošti pensininkų darbui
M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

taip

besidziaugdamas ir nepajusi kad pensininkas ir siam gobsuoliu /tvartely/ esi niekam nereikalingas nes tolygus jiems........

Ponuli Zemaitaiti

kodel taip nusisneki, nejaugi tamsta nesiruosi pasenti kad izeidineji senus zmones.Bjaurus padarelis, net bezdziones taip nesielgia.

Gh

Dar vienas parsidaves populistas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS