Radviliškio gyventojai renka naują merą: balsavo 35,27 proc. rinkėjų | kl.lt

RADVILIŠKIO GYVENTOJAI RENKA NAUJĄ MERĄ: BALSAVO 35,27 PROC. RINKĖJŲ

Radviliškio rajono mero rinkimuose iš viso balsavo 35,27 proc. rinkėjų.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, sekmadienį iki 20 val. į apylinkes atėjo balsuoti 24,73 proc. rinkėjų, dar 10,53 proc. balsavo iš anksto.

Bendras rinkėjų aktyvumas prieš dvejus metus buvo trečdaliu aukštesnis – tuomet iki 20 val. savo valią pareiškė 40,60 proc. rinkėjų, o iš anksto balsavo 8,64 procentų.

Anot VRK pirmininkės Lauros Matjošaitytės, prie mažo rinkėjų aktyvumo galėjo prisidėti pandemija, geras savaitgalio oras ir praėjusią savaitę panaikinti judėjimo tarp savivaldybių apribojimai.

L. Matjošaitytė pažymėjo, kad VRK per visą balsavimo dieną nesulaukė nė vieno pranešimo apie neleistiną agitaciją, rinkėjų papirkimą ar kitus pažeidimus.

„Jeigu tokios tendencijos išsilaikytų ir visuotiniuose rinkimuose, tai mes turėtume sveikesnę demokratiją“, – sakė ji spaudos konferencijoje.

Jeigu tokios tendencijos išsilaikytų ir visuotiniuose rinkimuose, tai mes turėtume sveikesnę demokratiją.

Vėliau kalbėjęs Radviliškio policijos komisariato viršininkas Linas Valius teigė, kad vienintelio pranešimo policija sulaukė tik į dienos pabaigą – apie 19 pranešta, kad rinkėjas vienoje rinkimų apylinkėje fotografavo savo rinkimų biuletenį.

Radviliškio apygardos rinkimų komisijos pirmininkė Sonata Dekker taip pat tvirtino, kad rinkimai praėjo sklandžiai.

„Mūsų manymu, rinkimai praėjo pakankamai sklandžiai (...) šiuo metu apylinkės skaičiuoja balsus, turime patvirtintus protokolus, laukiame grįžtančių apylinkių ir laukiame rezultatų“, – jau pasibaigus balsavimui sakė S. Dekker.

Balsavimas rinkimų apylinkėse sekmadienį vyko iki 20 valandos. Rinkimų teisę rajone turi 30 tūkst. 858 rinkėjai.

Dėl Radviliškio rajono mero posto varžosi septyni kandidatai. Ši vieta liko laisva, kai meras konservatorius Antanas Čepononis pernai spalį buvo išrinktas Seimo nariu.

Pagal įstatymą, išrinktu laikomas tas kandidatas, kuris per pirmą turą surinko daugiau kaip pusę atėjusių balsuoti rinkėjų balsų, ir jeigu rinkimuose dalyvavo ne mažiau kaip 40 proc. visų tos apygardos rinkėjų. Taip pat per pirmąjį turą būtų išrinktas tas kandidatas, kuris surinko ne mažiau kaip penktadalį visų į rinkėjų sąrašus įrašytų asmenų balsų.

Jei to padaryti nepavyko nė vienam kandidatui, po dviejų savaičių rengiamas antrasis rinkimų turas. Jame varžytųsi daugiausia balsų gavę du kandidatai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nustebes

Po siu seimo rinkimu ar dar kas betiki VRK?

Anonimui Pydarui

Vergai renka sau "poną"

Cha cha cha

Bus išrinktas koncervatnikas.seniai aišku buvo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS