Ragina valdžią ieškoti kitų sprendimų – visuomenė nebepakelia karantino ribojimų | kl.lt

RAGINA VALDŽIĄ IEŠKOTI KITŲ SPRENDIMŲ – VISUOMENĖ NEBEPAKELIA KARANTINO RIBOJIMŲ

Opozicinės Darbo frakcijos narys Andrius Mazuronis teigia, kad visuomenė nebepakelia taikomų karantino ribojimų, todėl ragina Vyriausybę imtis priemonių, kurios gerintų visuomenės psichologinę būklę.

„Vyriausybė ir Sveikatos apsaugos ministerija, matydamos tą realybę, turi kažkaip adaptuotis prie jos, reikia imtis žingsnių grįžtant vienokia ar kitokia forma į normalų gyvenimą. Viskas, – psichologiškai visuomenė nebeatlaiko”, – „Žinių” radijui sakė opozicinių „darbiečių“ narys A. Mazuronis.

Pasak politiko, sprendimų priėmėjai turėtų įvertinti visuomenės psichologinę būseną, kuri verčia imtis naujų priemonių siekiant motyvuoti žmones saugotis viruso. 

„Psichologinė visuomenės sveikata yra kritinė, visiems pasidarė vienodai“, – argumentavo A. Mazuronis.

Psichologinė visuomenės sveikata yra kritinė, visiems pasidarė vienodai.

„Akivaizdu, kad mes dar ilgą laiką su tuo virusu turėsime gyventi, tai, man atrodo, kad mes tą laiką, kuris buvo skirtas ribojimams, vis tik iššvaistėme nesimokydami iš pamokų. Visgi reikia gyventi su tuo virusu”, – atviravo A. Mazuronis.

Kaip galimą išeitį, A. Mazuronis matytų ribojimų atlaisvinimą tiems, kas jau turi susiformavusį imunitetą.

„Jūs pažiūrėkite, kokia procentinė dalis visuomenės jau yra persirgę ar jau yra vakcinuoti ir turi vienokiu ar kitokiu būdu įgytą imunitetą. Tokių tikrai nemaža dalis visuomenės. Vien paskiepytų yra 10 procentų, dar daugiau persirgusių. Kodėl tiems žmonėms negalima padaryti tarp savivaldybių keliavimų, renginius atidaryti, leisti į teatrus nueiti. Tai būtų ne tiek ekonominis poveikis, kiek psichologinis“, – akcentavo opozicijos narys.

„Mes turime išmokyti su tuo virusu gyventi, o tų pamokų mes nesimokome, ir man labai gaila“, – sakė politikas.

Komentuodamas praėjusią savaitę įvykusius M.A.M.A apdovanojimus, kurie sukėlė daug pasipiktinimo dėl galimai pažeistų karantino ribojimų, politiko vertinimu, yra suprantama, kad žmonės ieško būdų grįžti į normalų gyvenimą.

„Aš suprantu tuos organizatorius ir tuos žmones, kurie ten dalyvavo, na, iš tiesų, jeigu buvo imtasi saugumo priemonių, jeigu buvo testuojama, gal ne visi sprendimai teisingiausi, buvo padaryta ir klaidų, tačiau mes turime ieškoti būdų, kaip grįžti į tą gyvenimą”, – vertino A. Mazuronis.

GALERIJA

  • Andrius Mazuronis
Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Jurgita

...toks vaizdas kad žmonija susidūrė su pirmu ir vienintėliu virusu...Mes gyvenam su daugybe virusų nuo krakosmečio...ir dar nėra išrasta jokia vakcina nuo mirties...Mirtis tai kasdienybė...Ribojate ir uždraudžiate gyventi gyviems nes???? mirsime...pypec turiu blogą žinią :vistiek mirsime kiekvienas savo laiku...o virusas gyvens...gal gana varyti žmones į beprotnamį...leiskite kvėpuot ir apkabint tuos kuriuos mylime...

VIDAITĖ

Suprantama, kiekvienam atvejui taisyklių neparašysi, bet juk dauguma sveiko protožmonių ir žino kaip elgtis, bet kai kurie draudimai beprotiški. Tarkime, dukra gyvena N. savivaldybėje kaime- pas mamą legaliai su šeima negali atvykti nuosavu transportu nuo lapkričio mėnesio. Mama gyvena C. savivaldybėje viena vienkiemyje-63 m. sveiko proto, niekur nelaksto. Ir dukros šeima, ir mama laikosi karantino ribojimų bendrauja tik telefonu.... Žinoma abi dažnai liūdi , nervingos...žinodamos, kad kitų vaikai atvažiuoja ir iš Vilniaus, ir iš KAuno." Mama, tu neišmokei manęs meluoti, jei sustabdys".... Verkia dukra, verkia mama. Tai pagaliau gal ir patys šeimos nariai gali nuspręsti, kada ir kaip bendrauti. Na susirgs, tai save galės kaltinti. Baikim su tokiais keistais ribojimais. Beje, žmonių, šeimos narių neliko- atsirado ūkiai- siaubas....

Apie politikus

Reiktų ištirti psichologinę būseną politikų. Kas turi atsitikti gyvenime, kad eiti į politiką. Ar jau gimsta su polinkiu vogt, arba kažkam kerštauti, arba noras valdyti. Pvz yra vienas garsus politikas, kaip pamenu jam kiekvieną dieną negailestingai spardydavo užpakalį mokykloje. Buvo storas komjaunuolis, mėgdavęs viską skūsti. O dabar politikai mėgaujasi galėdami mus tampyti už virvučių pasitelkdami policiją, įstatymą, ir visą pavaldžią vidaus reikalų sistemą, kuriai vadovauja šokėja ministrė, liedama pyktį, kad gimtoje klaipėdoje jos niekur niekada neišrinkdavo. Dabar ji jums pavadovaus, laikykitės:)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS