Į Seimą Raseinių-Kėdainių apylinkėje išrinktas socialdemokratas M. Skamarakas | kl.lt

Į SEIMĄ RASEINIŲ-KĖDAINIŲ APYLINKĖJE IŠRINKTAS SOCIALDEMOKRATAS M. SKAMARAKAS

Į Seimą Raseinių-Kėdainių rinkimuose per antrąjį turą sekmadienį išrinktas Raseinių rajono vicemeras socialdemokratas Matas Skamarakas.

Kaip skelbia Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), už M. Skamaraką antrajame rinkimų ture balsavo 56,65 proc. rinkėjų balsų, o už jo konkurentą buvusį Raseinių merą konservatorių Andrių Bautronį – 43,35 proc. rinkėjų.

VRK pirmininkės Linos Petronienės teigimu, antrojo rinkimų turo metu balsavimo procesas vyko sklandžiai.

„Iš rinkimų metu budėjusių policijos pareigūnų taip pat negauta jokios informacijos apie galimus pažeidimus, todėl galime daryti prielaidą, kad abu kandidatai konkuravo garbingai ir sąžiningai, laikydamiesi Rinkimų kodekso reikalavimų“, – VRK pranešime cituojama L. Petronienė.

Pasak jos, šių rinkimų galutinių rezultatų tvirtinimas turėtų vykti kitą savaitę. VRK sprendimu oficialiai patvirtinus rezultatus, per penkias darbo dienas išrinktam Seimo nariui bus įteiktas pažymėjimas.

Oficialiai Seimo nario pareigas M. Skamarakas pradės eiti po priesaikos parlamente.

Rinkėjų aktyvumas antrajame ture siekė 28,15 procento. Iš viso apygardos rinkėjų sąraše yra 31 tūkst. 819 rinkėjų.

Per pirmąjį rinkimų turą pirmavo konservatorius A. Bautronis pirmavo su 30,46 proc. rinkėjų balsų, M. Skamarakas buvo antras su 20,41 proc. balsų.

Per pirmąjį rinkimų turą rugsėjo 3 dieną savo valią renkant atstovą į parlamentą pareiškė 29,65 proc. apygardos rinkėjų.

Pirmalaikiai rinkimai Raseinių-Kėdainių apygardoje vyksta po to, kai 2020 metais čia išrinktas „valstietis“ Arvydas Nekrošius atsisakė parlamentaro mandato, kad galėtų eiti Raseinių rajono mero pareigas.

Naujai išrinkto parlamentaro kadencija baigsis kitų metų lapkritį.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

JONAS

Kas išrinko nejuokinkit 6 procentai balsu

To rinkėjai

Matyt bukagalviu kraštas kuo skiriasi socLKP nuo konservu

Salin socializma

Socialistiniai demokratai ir vel i valdzia bando stumtis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS