Renkant tris Seimo narius iš anksto kol kas balsavo 900 rinkėjų | kl.lt

RENKANT TRIS SEIMO NARIUS IŠ ANKSTO KOL KAS BALSAVO 900 RINKĖJŲ

Antrajame ture renkant tris Seimo narius per pirmąją išankstinio balsavimo dieną savo valią pareiškė 900, arba 0,81 proc. rinkėjų.

Balsuoti iš anksto sostinės Žirmūnų apygardoje trečiadienį atėjo 0,4 proc., Gargždų apygardoje – 0,64 proc., o Žiemgalos apygardoje – 1,4 proc. rinkėjų.

Iš viso šiose trijose apygardose registruota daugiau kaip 110 tūkst. rinkėjų.

Minimų apygardų rinkėjai, dėl įvairių priežasčių rinkimų dieną negalintys atvykti ir balsuoti savo apylinkėje, turi galimybę valią pareikšti iš anksto Vilniaus miesto, Klaipėdos rajono, Joniškio rajono, Pakruojo rajono ir Šiaulių rajono savivaldybėse.

Aktyvumas per išankstinį balsavimą pirmajame ture buvo šiek tiek mažesnis – per tą patį laikotarpį 608 arba 0,55 proc. rinkėjų.

Balsavimas iš anksto vyksta penkių paminėtų savivaldybių pastatuose trečiadienį ir ketvirtadienį nuo 8 iki 20 valandos.

Taip pat iš anksto galima balsuoti apskričių centriniuose paštuose (Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Marijampolės, Panevėžio, Šiaulių, Tauragės, Telšių, Utenos, Vilniaus) jų darbo valandomis.

Nauji Seimo nariai sekmadienį renkami vienmandatėse Žirmūnų, Gargždų ir Žiemgalos apygardose, nes čia anksčiau išrinkti politikai parlamentarų mandatų atsisakė. Žirmūnuose išrinkta Aušra Maldeikienė tapo europarlamentare, rinkimai Gargžduose ir Žiemgalos apygardose rengiami, nes čia išrinkti Seimo nariai „valstietis“ Bronius Markauskas ir liberalas Vitalijus Gailius atsisakė mandatų dėl mero pareigų.

Prieš dvi savaites į antrąjį rinkimų turą Žirmūnuose pateko konservatorė Paulė Kuzmickienė ir socialdemokratas Gintautas Paluckas, Gargžduose – konservatorė Rasa Petrauskienė ir Centro partijos kandidatas Kristupas Augustas Krivickas, Žiemgalos rinkimų apygardoje – „valstiečių“ ir Centro partijos kandidatė Rūta Janutienė bei socialdemokratas Liudas Jonaitis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Konstitucija MUMS garantuoja kad išrinktasis MUMS dirbs (keturis) metus - KAS drįso paneigt TEISĖTUS mūsų lūkesčius?.. Tuo labiau kad rinkimų į Seimą laikas GRIEŽTAI nurodytas Konstitucijoj - KAS čia per antikonstituciniai 'parinkimai', KAS čia iš Šalies SUVERENO tyčiojas?

rinkėjas iš pareigos jausmo

baikit švaistyti pinigus. Ka išėjo išrinktas, jo vieton po juo buvusį kad ir vienmandatėje apygardoje paskirti ir prisaikdinti. Vienas jis tai nesibolotyravo? O dar geriau, kad neišleisti išrinktojo iki kadencijos pabaigos_ sugalvojo pasipiniguoti kitur

SUSIJUSIOS NAUJIENOS