Rinkimai Žirmūnuose: G. Palucką įveikė konservatorė P. Kuzmickienė | kl.lt

RINKIMAI ŽIRMŪNUOSE: G. PALUCKĄ ĮVEIKĖ KONSERVATORĖ P. KUZMICKIENĖ

Žirmūnų apygardoje Seimo nario mandatą laimėjo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovė, Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narė Paulė Kuzmickienė.

Per antrąjį turą ji įveikė Socialdemokratų partijos pirmininką Gintautą Palucką.

Suskaičiavus balsus visose 16-oje apylinkių, paaiškėjo, kad už P. Kuzmickienę balsavo 2803, arba 52,03 proc., už G. Palucką – 2531, arba 46,98 proc. rinkėjų.

Rinkėjų aktyvumas Žirmūnuose siekė 15,34 procento.

Utenoje gimusi 41-erių P. Kuzmickienė nuo 2011-ųjų dirba Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nare.

P. Kuzmickienė yra dirbusi užsienio reikalų ministro Vygaudo Ušacko, ministro pirmininko Andriaus Kubiliaus ir Europos Parlamento narės Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės patarėja.

Seimo nario rinkimų šioje apygardoje prireikė, nes parlamentaro mandato atsisakė Aušra Maldeikienė šiemet išrinkta į Europos Parlamentą.

Rinkimai į laisvas Seimo nario vietas sekmadienį taip pat vyko Žiemgalos ir Gargždų vienmandatėse apygardose.

P. Kuzmickienė: norėčiau dirbti Švietimo arba Socialinių reikalų komitete

Į Seimą išrinkta P. Kuzmickienė teigia, kad labiausiai norėtų dirbti Švietimo arba Socialinių reikalų komitete.

„Rinkimų metu kalbėjau apie būtiniausius pokyčius švietime, mokykloje, to, ko laukia mokytojų bendruomenė (...). Aišku, norėčiau (dirbti – BNS) Švietimo, Socialinių reikalų komitetuose – tai būtų prioritetas“, – BNS sakė P. Kuzmickienė.

Pasak jos, per rinkimų kampaniją pasiteisino tiesioginis bendravimas su žmonėmis.

„Man atrodo, kad visada pasiteisina bendravimas su žmonėmis, norėjimas ir gebėjimas juos išgirsti. Stengiausi tą daryti ne viena, kartu buvo didelė komanda ir tas bendravimas, matyt, kažkaip palietė žmonių širdis“, – teigė P. Kuzmickienė.

„Aišku, manau, kad kalbėjome tai, kas yra aktualu rinkėjams. Man atrodo, kad šitie dalykai gana gerai suskambėjo“, – sakė konservatorė.

G. Paluckas: pralaimėjimas įtakos LSDP pirmininko pareigoms neturės

Sekmadienio vakarą Eltai G. Paluckas teigė, kad nesėkmingai susiklostę rinkimai nebus pretekstas trauktis iš Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininko pareigų. Pasak jo, tai, kad jam rinkimuose nenusišypsojo sėkmė, neturės jokios įtakos jo, kaip LSDP pirmininko, pareigoms.

„Kalbant apie mano, kaip partijos primininko ateitį ir perspektyvas, tai čia sprendžia mūsų partija. Ir jeigu tokie nuogąstavimai atsiranda jie būna išsakomi. Kol kas tokių nuogąstavimų ar abejonių nėra“, – teigė G. Paluckas. Politiko teigimu, nepaisant jo asmeninės nesėkmės, visgi dalį partijos keltų siekinių pavyko įgyvendinti vykusiuose rinkimuose į tris laisvas vietas Seime.

„Šiuose rinkimuose turėjome keletą tikslų. Be abejo siekti personalinių pergalių vienmandatėse apygardose, mobilizuotis ir pasiruošti Seimo rinkimams 2020 metais. Dalį tikslų mes pasiekėme“, – sakė G. Paluckas.

„Aš pralaimėjau, sveikinu konservatorius – jie laimėjo Žirmūnuose“, - teigė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Zirmunai

I rinkimus atejo 15proc rinkeju padalinam ant dvieju ka gaunam kam tas rinkimu farcas cia pasityciojimas is konstitucijos ir rinkeju

reziume

kokie tusti individai o tai liudna tautos atzvilgiu.

As

Eik ramiai miegoti o politika ne tau
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS