Rusijos diplomatas pareiškė, kad Lietuvos valdžia persekioja spaudą | kl.lt

RUSIJOS DIPLOMATAS PAREIŠKĖ, KAD LIETUVOS VALDŽIA PERSEKIOJA SPAUDĄ

  • 9

Dienraščiui „Respublika“ pranešus apie ketinimus užsidaryti, Rusijos užsienio reikalų ministerija (URM) pareiškė, kad Lietuvoje persekiojama žiniasklaida.

Oficialusis Rusijos URM atstovas Aleksandras Lukaševičius trečiadienį pareiškė, kad Lietuvoje mėginama nusikratyti spaudos, kuri kritikuoja valdžią.

„Deja, Lietuvoje pastebimai sustiprėjo nerimą keliančios tendencijos, liudijančios apie tikslingą valdžios liniją išnaikinti šalyje bet kokią kitokią nuomonę“, - pareiškė Rusijos URM atstovas.

„Po „Pirmojo Baltijos kanalo“, „RTR Planeta“ ir „NTV-Mir“ laidų retransliavimo apribojimo toliau Lietuvos specialiosios tarnybos vykdo precedento neturintį spaudimą rusų kalba leidžiamiems leidiniams, mėginama nusikratyti neįtikusių laikraščių lietuvių kalba - „Lietuvos rytas“ ir „Respublika“, leidžiančių sau reikšti kritines pastabas valdžios adresu“, - teigė Rusijos diplomatas.

„Respublika" šį mėnesį paskelbė nutraukianti laikraščio leidybą. Bendrovės pranešime teigiama, kad sprendimą nulėmė panaikintos pridėtinės vertės mokesčio lengvatos. Jų dienraštis netenka, kai Žurnalistų ir leidėjų etikos komisija jį pripažino nesilaikančiu profesinės etikos.

Anksčiau neetišku paskelbtas ir dienraštis „Lietuvos rytas“.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Jonas Lietuvis

Raudonajam marui nepatinka dezinfekcija

PO JANUTIENES LAIDOS PERZIUROS ATRODO KAD PAVOJUS DEMOKRATIJ

VAKAR RUTOS JANUTIENES LAIDA PATRIOTAI PATEIKE FAKTU NE GRYBAUSKAITES IR LANDSBERGIO NAUDAI .KODEL SPAUDZIAMAS I KAMPA DIENRASTIS RESPUBLIKA,LIETUVOS RYTAS ,KODEL SPAUDA UZSPAUDZIAMA.KAS SIEJA SLUSNI V. LANDSBERGI.KO BIJO SNORO BANKO UZDARYTOJAI IR ttt.PREZIDENTES PATAISA KAIP UZSPAUSTI LAISVA SPAUDA .PAZIUREKIT JANUTIENES LAIDA PATRIOTAI PER LIETUVOS RYTO TV NUSTEBINS KAD LIETUVOJE TOKIE DALYKAI DEDASI.LAIDOS IRASAS TURETU BUTI LIETUVOS RYTO DIENRASCIO SVETAINEJE.KAD LAIKRASCIAI SPAUDZIAMI BLOGAI IR TAI JUK DEL SNORO UZDARIMOKIEK LESU BUVO ISEIKVOTA MILIJONAI AR SPAUDA TURI TYLETI.TURI BIJOTI PREZIDENTES DAR KOKIU TAI BANKININKU KO TURIME BIJOTI RESPUBLIKOS DIENRASTIS GYME SU SAJUDZIU IR MANAU NEBIJO TIESOS.

Anonimas

lai ,maziau lietuva kisasi kur jiems nereikia
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS