S. Cichanouskajai atliktas koronaviruso testas | kl.lt

S. CICHANOUSKAJAI ATLIKTAS KORONAVIRUSO TESTAS

Į Lietuvą iš Baltarusijos pasitraukusiai opozicijos kandidatei į Baltarusijos prezidentus Sviatlanai Cichanouskajai atliktas koronaviruso testas – jis neigiamas, sako Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda.

Lietuvos vadovas teigia dukart kalbėjęs su S. Cichanouskaja telefonu ir sako, jog ji jaučiasi gerai, „prisiima atsakomybę kaip nacionalinė lyderė, kuri kels ir kvies keltis savo tautą“.

„Buvo atlikti testai ir tie testai yra neigiami, ji jaučiasi gerai, jos šeima ir ji pati jaučiasi saugiai. Kaip matote, ji pradėjo daryti pareiškimus, buria koordinavimo komitetą, kuris ir bus tas būdas, instrumentas pereiti prie dialogo Baltarusijos viduje“,  – trečiadienį po nuotolinio susitikimo su Europos Sąjungos šalių vadovais žurnalistams sakė G. Nausėda.

„Aš manau, ji turės galimybių jau artimiausioje ateityje pasireikšti ir daugiau pasirodyti visuomenėje kaip savo tautos lyderė, jai bus Lietuvoje sudarytos visos galimybės tai daryti, atsižvelgiant į visus saugumo reikalavimus“, – tikino prezidentas.

Baltarusių protesto palaikymo akcijos Vilniuje

Evaldo Šemioto nuotr.

Nuo rugpjūčio 9-ąją įvykusių Baltarusijos prezidento rinkimų, kuriuos opozicija ir Vakarų vyriausybės laiko suklastotais, šalį krečia beprecedenčio masto protestai. Oficialūs rezultatai rodo, kad rinkimus laimėjo nuo 1994 metų šaliai vadovaujantis A. Lukašenka, surinkęs 80,1 proc. balsų, bet opozicija teigia, kad tikroji nugalėtoja yra S. Cichanouskaja, anot rinkimų komisijos, gavusi kiek daugiau nei 10 proc. balsų.

Ji po rinkimų pasitraukė į Lietuvą.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Kelis

Tai kad lietuva neturi testu kurie tiksliai nustatytu ar neigiamas ar teigiamas bet kuris pasidarykit tris testus ir vienas is ju bus teigiamas ir jums bus pasakyta kad cia tikriausiai besimtomis atvejis

Ryta

Prezidentas atsakingas už Cihsnoskajos kovid 19 testus praneša žiniasklaidoje, tai gal palapinė testuotoju dirba, na ir nusiritome, y visiška dugną. Gal šiukšles išneša. Cihanoskajos

varykit

ta putino tarne namo,ji stumia baltarusija i rusijos glebi,nes dirba putinui,kas gali save laikyt 'prezidentu' kai nezino rinkimu balsu skaiciaus ,kam tai naudinga nesunku suvokti .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS