S. Gentvilas apie O. Vėbrienės atleidimą: tai ne susidorojimas, o objektyvūs faktai | kl.lt

S. GENTVILAS APIE O. VĖBRIENĖS ATLEIDIMĄ: TAI NE SUSIDOROJIMAS, O OBJEKTYVŪS FAKTAI

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas sako, kad sprendimą atleisti Aplinkos apsaugos departamento (AAD) vadovę Olgą Vėbrienę lėmė objektyvūs faktai, kurie buvo patvirtinti institucijų.

„Aš gavau informaciją, patvirtintą trečiųjų institucijų, kad buvusi direktorė neturi tinkamos kvalifikacijos ir negali šiandien eiti esamų pareigų, nes tam nėra kvalifikuota. Čia nėra susidorojimas, čia yra objektyvūs faktai“, – Seime per Vyriausybės valandą antradienį sakė S. Gentvilas.

Tuo metu Seimo „valstiečių“ frakcijos narys Tomas Tomilinas atleidimą vadino politiniu susidorojimu ir sakė, kad tai „skandalinga ir politiškai motyvuota.“

Aplinkos ministras S. Gentvilas penktadienį pasirašė įsakymą, kuriuo iš pareigų atleidžiama Aplinkos apsaugos departamento (AAD) direktorė O. Vėbrienė, pranešė Aplinkos ministerija. Atleidžiama AAD vadovė sako sprendimą skųsianti.

Aš gavau informaciją, patvirtintą trečiųjų institucijų, kad buvusi direktorė neturi tinkamos kvalifikacijos ir negali šiandien eiti esamų pareigų, nes tam nėra kvalifikuota.

„Sprendimas priimtas paaiškėjus, kad direktorės vadovaujamo darbo patirtis neatitinka pareigybės, į kurią buvo priimta, reikalavimų – tapdama departamento vadove O. Vėbrienė turėjo mažesnę nei 2 metų vadovaujamojo darbo patirtį ir Valstybės tarnybos departamentui pateikė tikrovės neatitinkančius duomenis, pagal kuriuos į šias pareigas apskritai negalėjo būti priimta“, – penktadienį pranešė Aplinkos ministerija.

Tuo metu O. Vėbrienė komentare žiniasklaidai teigia, kad sprendimą ketina skųsti.

S. Gentvilas metų pradžioje teigė, kad AAD vadovybės komanda yra suformuota ne konkursų būdu, tuo metu paprastiems inspektoriams konkursai skelbiami, o jų darbo vietų neužpildyta daugiau nei 70. S. Gentvilas taip pat sakė gaunąs iš darbuotojų skundų dėl priemonių, kurių imamasi prieš juos.

O. Vėbrienė su tuo nesutiko, dėl galimai neteisėto ministro elgesio ji kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, kuri jai suteikė pranešėjo statusą.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Niekas

nekirs tų jūsų labanorų ir kitų šūdų. Faktas kad moterių yra per daug valdžioj, juk vienas bardakas, ar nematot? Dabar kad gautum postą privalai būt motrerim, kitaip negausi nieko

:)))))

O aplinkosaugininkas nežino kam reikia pranešti ? Direktorkai , jei ką . O direktorka praneša ministrui . Tokia tvarka ir tiek . O jei aplinkosaugininkas demonstruoja " draugystę " su ministru ir nežino subordinacijos ir tarnybinių pareigų , tokius reikia " auklėti " . Kas neaišku ? Aš manau , gal tas aplinkosaugininkas norėjo " nuslėpti " - perspėti per ministro aplinką teršėjus ? Geri pažįstami ? Gal žinodamas , kad principinga vadovė neleis faktui tyliai išnykti " tarp savų " - bauda gali būti mažesnė , todėl ir nepranešė tiesioginiam vadovui ? Dabar versijų gali būti visokių ....Vadovas numatydamas ir tokį scenarijų ėmė ir atleido aplinkosaugininką ? Kodėl ne ?

Direktorka

Atleido aplinkosaugininka ,kuris pranese tiesiai ministrui apie naftos issiliejima prie Butinges. Gal pakaks tu moteru valdzioje?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS