S. Gentvilas: eiliniams AAD inspektoriams skelbiami konkursai, vadovams – ne | kl.lt

S. GENTVILAS: EILINIAMS AAD INSPEKTORIAMS SKELBIAMI KONKURSAI, VADOVAMS – NE

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas sako, kad Aplinkos apsaugos departamento (AAD) vadovybės komanda yra suformuota ne konkursų būdu, tuo metu eilinių inspektorių pareigybėms užimti konkursai skelbiami, o jų darbo vietų neužpildyta daugiau nei 70.

„Deja, matome, kad AAD vadovybės komanda yra suformuota ne konkursų būdu, ir tai kelia nerimą, nes visiems eiliniams inspektoriams šiuo metu skelbiami konkursai, jų darbo vietų neužpildyta per 70. Tuo tarpu vadovaujančių pareigūnų korpusas yra suformuotas be konkursų, neproporcingai išplėstas, tą yra pastebėjusi ir Valstybės kontrolės ataskaita, kad eilinių pareigūnų skaičius yra masiškai neužpildytas, tuo tarpu vadovaujančių pareigybių skaičius yra plečiamas ir net, sakyčiau, neproporcingai premijuojamas“, – Seime per Vyriausybės valandą ketvirtadienį sakė S. Gentvilas, atsakydamas į „valstietės“ Ligitos Girskienės klausimą.

Eilinių pareigūnų skaičius yra masiškai neužpildytas, tuo tarpu vadovaujančių pareigybių skaičius yra plečiamas ir net, sakyčiau, neproporcingai premijuojamas.

Ministras sakė gaunantis iš darbuotojų skundų dėl priemonių, kurių imamasi prieš juos.

„Gaunu skundus iš darbuotojų dėl priemonių, kurių imamasi prieš juos, bet konkrečiai reikėtų pastangas sutelkti į išorę, į valstybinę kontrolę, kurią tikrai reikia taikyti neselektyviai, bet prieš visus“, – sakė S. Gentvilas.

„Praeitą vasarą buvo toks atvejis, kai buvo sustabdyta žemės ūkio bendrovių kontrolė, nors ji buvo numatyta mokestiniuose planuose. Tą atvejį tikrino Antikorupcijos komisija. Mano žiniomis, tą dieną, kai tapau ministru, kontroliuojančiam pareigūnui buvo pasakyta, kad galite tęsti kontrolę, nes ji buvo sustabdyta. Man tokie atvejai, kai pavedimais buvo stabdoma kontrolė, nepriimtini“, – nurodė aplinkos ministras.

Penktadienį S. Gentvilas pranešė pasirašęs įsakymą keisti AAD struktūrą.

„Ji keičiasi artimiausiu metu. Bus atsisakoma departamento brangiausių specialistų – naujos vadovybės patarėjų, kurių atsirado balandį net trys. Vėliau buvo įsteigtas ištisas Komunikacijos skyrius, kuris prilygsta ministerijos komunikacijos skyriui“, – anksčiau sakė S. Gentvilas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

S

Ko cia stebiesi Gentvilu klano atstove,cia juk bananu krastas,cia viskas kitaip negu normaliam sviete,eiliniam valstybes tarnautojuj reika magistro issilavinimo,o teisingumo ministre buti ir su bakalauru tinka,nes klanai valdo sia valstybe.

Oi " praregėjo liberalusis " :)

Seime nuo 2016 m , seime dalyvavo Aplinkos apsaugos komitete , buvo net pirmininko pavaduotojas ir " nematė " kas vyksta AAD? Jokių klausimų , jokių siūlymų kaip komiteto ar seimo nario ? Tik bac , patapo ministeriu " atsivėrė akys " :)) Todėl ir netikiu , pone Gentvilai , panašu norite " nuolankaus vadovo " , tokie kokie buvo iki tik pradėjusios dirbti Veberienės . Ir visas tas pačio " rūpestis " tik dūmų uždanga , panašu grįžtame į tuos laikus , kada aplinkosaugininkai turėjo ar ne prieš 2 savaites pranešti - ateinu tikrinti ! Jūs ,pone būdamas seimo narys , absoliučiai dėl to nesijaudinote , tik labai rūpinotės dėl " stambaus verslo pasiruošimo " patikroms . Todėl " klaipėdos paketas " , kuris turėjo pradėti veikti " vakar " , jūsų pastangų dėka atidėtas nepamenu lyg iki 2022 m. Dabar būtinai reikia pasikeisti AAD " nuolankesniu verslui " vadovą iki 2022 ? Koks menkumas imituojant " rūpestį " ..fui...

Simonai,

Melas ka tu sneki! Kur kreiptis, as noriu AAD inspektorium but! Neknisk proto, tai akiu dumimas, konkursai tik naivuoliams... Pries konkursa jau zinomas nugaletojas, kuris turi stoga... Is salies neimanoma isidarbint inspektorium!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS