S. Kairio kolega apie tūkstančius kainavusius baldus: tai – niekuo neišskirtinis pirkimas | kl.lt

S. KAIRIO KOLEGA APIE TŪKSTANČIUS KAINAVUSIUS BALDUS: TAI – NIEKUO NEIŠSKIRTINIS PIRKIMAS

  • 2

Naujas skandalas skandina kultūros ministrą Simoną Kairį. Kai kurie juokauja, kad jeigu ne ministro užgaida keisti savo kabineto baldus naujais, pagamintais pagal specialų užsakymą už 11 tūkst. eurų, nemaža dalis Lietuvos gyventojų taip ir liktų nesužinoję, kas šioje Vyriausybėje yra kultūros ministras, praneša LNK.

O skandalas, regis, tik įsisiūbuoja, nes dar paaiškėjo, kad baldus ministro kabinetui gamina UAB „Joniškio baldai“, kuriems vadovauja Liberalų sąjūdžio Joniškio tarybos nario Kęstučio Tautvaišo žmona, o įmonėje dirba pats Liberalų sąjūdžio Joniškio tarybos narys Kęstutis.

Įžengus į kultūros ministro dabartinį kabinetą matyti, kad seni baldai – puikios formos, tvarkingi, kokybiški. Kyla klausimas, kam ministrui apskritai reikėjo naujų baldų.

„Baldai, praleidę keliolika metų tokioje aplinkoje, natūraliai keičiami“, – paaiškino Kultūros ministerijos kancleris Rolandas Kvietkauskas.

„Šitos teritorijos remontas buvo atliekamas 2003–2004 metais, rekonstruojant patalpas buvo keičiami ir baldai“, – pasakojo R. Kvietkauskas.

Anot jo, senus baldus greičiausiai gamino ne ta pati įmonė.

R. Kvietkausko nenustebino faktas, kad ir dabartiniai ministro baldai atrodo puikiai, jis prisipažino juos matęs: „Baldai šiuo atveju yra prižiūrimi, valomi, tvarkomi. Ar jūs norėtumėte matyti suplyšusius baldus? Tai – ministro kabinetas. Mes prižiūrime pastatus, ir pastatas neblogai atrodo“, – atkirto R. Kvietkauskas.

Ar jūs norėtumėte matyti suplyšusius baldus? Tai – ministro kabinetas.

Paklaustas, kodėl ministrui netinka seni baldai, kancleris atsakė trumpai: „Negalėčiau pasakyti, nesu interjero dizaineris“.

Esą įmonė iš Joniškio buvo atrinka ne viešo konkurso metu. Pasak R. Kvietkausko, „Joniškio baldai“ buvo pasirinkti dėl geriausios kainos: „Nulėmė vienintelis kriterijus – kainos klausimas“.

Jis paneigė nuomonę, esą „Joniškio baldai“ pasirinkti ir dėl to, kad įmonei vadovauja Liberalų sąjūdžio nario žmona.

„Sunku pasakyti. Viešieji pirkimai nenumato analizės šiuo aspektu ir negalėjo taip būti. Juo labiau kad kai prieš keletą metų ši įmonė tiekė, tai akcininkai buvo tie patys. Tai – niekuo neišskirtinis pirkimas, tai ministerijos baldų atnaujinimo pirkimas, kuris pradėtas jau praeitais metais, ankstesnės kadencijos. Jis tiesiog vyksta natūralia, darbine tvarka. Nieko čia išskirtinio“, – šnekėjo R. Kvietkauskas.

Pasak jo, ministerijos darbuotojai dėl šio skandalo jaučiasi ramūs, mat pirkimus atliko profesionaliai: „Manau, kad žmonės jaučiasi gerai, kvalifikuotai ir profesionaliai atlikę procesus“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Padėliokim!

Sudėliota puzzle dėlionė ant ministro darbo stalo? Rimtai? Čia ne bajeris?! Esu giliai apšalęs. Ką jūs ten veikiat, ponai? Pažiūrėkit video!

Vsio zakonno

././././.././/./

SUSIJUSIOS NAUJIENOS