S. Skvernelio frakcija siūlo suburti laikiną kontrolės komisiją COVID-19 valdymui | kl.lt

S. SKVERNELIO FRAKCIJA SIŪLO SUBURTI LAIKINĄ KONTROLĖS KOMISIJĄ COVID-19 VALDYMUI

Sauliaus Skvernelio suburta demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“ siūlo Seime suburti laikiną kontrolės komisiją COVID-19 pandemijos valdymui.

Kaip pranešė frakcija, komisiją sudarytų 11 Seimo narių pagal proporcinį Seimo frakcijų atstovavimo principą. Komisijai vadovautų Seimo pirmininkė.

Komisija atliktų parlamentinę kontrolę ir, pasak frakcijos atstovų, pateiktų siūlymus, kaip ir kokius teisės aktus keisti, siekiant „efektyvesnio pandemijos valdymo ir žmogaus teisių bei laisvių užtikrinimo“.

Frakcijos seniūnas S. Skvernelis sako, kad to reikia matant, jog šalyje susirgimų skaičius auga, Vyriausybei „nepavyksta suvaldyti koronaviruso pandemijos“, o taikomos priemonės kelia visuomenės pasipiktinimą ir klausimus dėl jų proporcingumo bei atitikimo teisės aktams.

Matome didelį nepasiskiepijusių ir nenorinčių skiepytis asmenų skaičių, kylančius protestus.

„Matome didelį nepasiskiepijusių ir nenorinčių skiepytis asmenų skaičių, kylančius protestus, nuolatinės patikimos informacijos trūkumą ir viešos diskusijos apie vakcinaciją stoką. Todėl rūpinantis visuomenės sveikata ir gerove, Lietuvoje turi būti taikoma nuolatinė parlamentinė kontrolė Vyriausybės priimamiems sprendimams, kuriais yra ribojamos asmens teisės ir laisvės“, – teigia S. Skvernelis.

Frakcijos nario Tomo Tomilino teigimu, ši komisija siektų pašalinti pandemijos valdymo teisės aktų spragas ir dviprasmybes, taisyti tam tikrų priemonių „neproporcingą taikymą“, kviestų įvairių sričių ekspertus.

Tikimasi, kad nutarimo projektas bus patvirtintas jau artimiausiomis dienomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

stribas

Atkuto mentas!

Lordas

Kokį jūs kovid virusą norit valdyti ,kai tokių laikotarpiu atsaukiat kaukias,ką jūs durninat ta tauta.didziuose centruose kaukės tik rekomenduojamos,tai konkretus viruso platinimas nekalbant jau apie tuos mirtininkų pasus.

Nauji būreliai - lėšų švaistymui

Jau tiek daug visko sukurta, nežmoniškas skaičius COVID-19 išlaikytinių, tai ar reikia dar naujų komisijų? Konservatoriai tvarkisis taip, kaip jiem liepta iš aukščiau. Ir daug daug uoliau vykdys nurodymus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS