S. Skvernelis: abejočiau, ar pliažo įrengimas – įstatymo pažeidimas | kl.lt

S. SKVERNELIS: ABEJOČIAU, AR PLIAŽO ĮRENGIMAS – ĮSTATYMO PAŽEIDIMAS

Premjeras Saulius Skvernelis, reaguodamas į „valstiečių“ kreipimąsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) dėl galimos Laisvės partijos politinės reklamos įrengiant Lukiškių aikštėje paplūdimį, sako, kad, nors ši aikštė nėra tinkama vieta pliažo įrengimui, tačiau, pasak ministro pirmininko, tikėtina, kad šis projektas neprasilenkia su įstatymais.

„Idėja yra puiki, vieta netinkama – buvo tikrai geresnių vietų Vilniuje. Bet daliai vilniečių to reikia, mes matome poreikį, dalis žmonių turi kitokią nuomonę. Kaip visada, kas liečia istorinę atmintį, paminklus, žmonių įamžinimą, tai visi turime nuomonę ir labai dažnai ji būna įvairi. Kas mano, kad tai su rinkimais susijęs projektas, tai ir kreipėsi į VRK. Kiekvienai politinei partijai tokių kreipimusi iki spalio 11 d. dar bus ne vienas“, – trečiadienį Vyriausybėje sakė S. Skvernelis.

Idėja yra puiki, vieta netinkama – buvo tikrai geresnių vietų Vilniuje. Bet daliai vilniečių to reikia, mes matome poreikį, dalis žmonių turi kitokią nuomonę.

Vyriausybės vadovo teigimu, pliažo įrengimą galima būtų sieti su politine reklama, tačiau tai, pasak premjero, tikriausiai nėra pažeidimas.

„Jūs klausimus uždavinėjate, visuomenė diskutuoja, politikai diskutuoja, tai „geresnės“ reklamos politinei partijai nereikia, bet ar tai yra įstatymo pažeidimai, tai aš abejočiau“, – pridūrė S. Skvernelis.

ELTA primena, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga antradienį paskelbė, kad kreipėsi į VRK, prašydama įvertinti „galimai neteisėtus vieno iš Laisvės partijos lyderių Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus bei Laisvės partijos veiksmus, už biudžeto lėšas įrengiant pliažą laisvės kovas menančioje Lukiškių aikštėje ir jį panaudojant savo partijos reklamai Seimo rinkimų kampanijos metu“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Petras

Geriau Skvernelis būtų patylėjąs,gėda .Dabar kos meras sugalvos ir pils smėlį...apsurdas...

Premjeras

nemano ir to, jog ,,grąžindamas" lenkų vienuoliams Vilniaus kvartalą, pažeidė Tarptaut. teisės įstatymus dėl okupanto pretenzijų į okupacijos metais jo čia turėtą ,,nuosavybę"

Manau

Kad šitaip elgtis su mūsų visų pinigais yra nedovanotina.Todėl yra pažeistas įstatymas,o tik keliatas tai pritaria.Skvernelis gal apie tai nepagalvoja,kad pinigai yra kitur svarbiasni negu čia atvežtas smėlis už tokią sumą.O vis šaukia nėra pinigų ! Nuobauda būtina .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS