S. Skvernelis: didžiausią nerimą kelia įvežtiniai koronaviruso atvejai | kl.lt

S. SKVERNELIS: DIDŽIAUSIĄ NERIMĄ KELIA ĮVEŽTINIAI KORONAVIRUSO ATVEJAI

Premjeras Saulius Skvernelis teigia kol kas nenorįs teigti, kad Lietuva artėja prie antrosios koronaviruso bangos. Visgi Vyriausybės vadovas akcentuoja, kad iš koronaviruso paveiktų šalių grįžusių asmenų neatsakingas elgesys verčia susirūpinti ir pripažįsta, kad įvežtiniai infekcijos atvejai kol kas kelia didžiausią nerimą ir riziką.

„Tikrai šiandien dar nenorėčiau vertinti, kad mes artėjame prie kažkokios bangos, labai didelį nerimą kelia įvežtiniai atvejai, jų didžioji dauguma ir žmonių elgesys, kai jie grįžta iš užsienio ir tada pradeda nuo bažnyčios, šeimos renginių, ligoninių lankymo, masinių renginių ir taip toliau“, – Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje teigė S. Skvernelis.

„Visgi žmonės, ypač dabar turėdami informaciją, grįždami iš tų šalių, kuriose jau yra antra banga prasidėjusi, realiai turėtų jausti tam tikrą atsakomybę arba laikytis kol kas nerašytos taisyklės (izoliuotis – ELTA), nors apribojimų kol kas saviizoliacijos nėra, ir jeigu tai įmanoma, tai tiesiog bandyti registruotis ir galbūt atlikti testą“, –  pridūrė jis.

Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje registruota 40 įvežtinių atvejų.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Režisierius

Kodėl atvykėliams yra tik rekomendacijos tikintis jų " sąmoningumo", kokio "sąmoningumo" galima tikėtis iš migruojančių, keliaujančių, valkataujančių piliečių. Kodėl dėl jų neatsakingo elgesio mums vėl teks užsidėti kaukes, ar ne papraščiau būtų įvesti griežtesni režimą atvykėliams, nei dusinti visus su kauke. Nebent vėl reikia " įsisavinti" ES milijonus, skirtus apsaugos priemonėms ir kišamus kinams, kurie " suvalgė" keptus šikšnosparnius ir padovanojo pasauliui tarpkontinentinį pandeminį užkratą. Gal apsiribokime be 2-os serijos spektaklio.

pirmiausia

nutraukti betkokius pirkymus su kinais ir kas imanoma gaminti patiems tai liecia ypac testus ir kaukes bei kt medprietaisus kurie gali buti pavoingi PSO reklamuojami uz ka viska fi/nansuoja bgeic o mes dar primokam kad greiciau iskeliautume i AA AVINAMS pirkite ir toliau .......

Anonimas

Tegul suskaičiuoja kokios mirtys buvo Lietuvoje ,ir nuo ko,paskelbus karantiną,ir kam iššvaistyti pinigai,siekiant apsisaugoti nuo korona viruso.Dirbtų geriau savo darbą;atstatyti ekonomiką visom esančiom galimybėm,padėti skurstantiems ,o ne su tuo psichiatru pūsti burbulą.Mes jų rinkėjais jau nebūsim.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS