S. Skvernelis: informacija apie I. Rozovą netrukdo koalicijai su LLRA | kl.lt

S. SKVERNELIS: INFORMACIJA APIE I. ROZOVĄ NETRUKDO KOALICIJAI SU LLRA

Informacija, dėl kurios parlamentarei Irinai Rozovai neišduotas leidimas dirbti, netrukdo dirbti koalicijoje su jos atstovaujama frakcija, sako premjeras Saulius Skvernelis.

„Tikrai ne“, – trečiadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė premjeras, paklaustas, ar jo turima informacija netrukdo darbui su šios politikės atstovaujama Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) frakcija Seime.

Vyriausybės vadovas patvirtino prieš pusantrų metų gavęs informacijos apie I. Rozovą, tačiau jos nekomentuoja sakydamas, kad ji nevieša.

„Laikausi principo, kad būtina žinoti. Ką man būtina žinoti, tą ir žinau“, – teigė jis.

S. Skvernelis sakė neaptaręs I. Rozovos klausimo su LLRA–KŠS vadovais.

„Nemačiau reikalo to daryti“, – teigė jis.

I. Rozova praėjusią savaitę BNS patvirtino, kad dvejus metus nebeturi leidimo dirbti su slapta informacija. Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) atstovai patvirtino, kad jai leidimas neišduotas dėl anketoje specialiosioms tarnyboms nenurodytų susitikimų su Rusijos diplomatais. Apie tai pernai sausį informuotas ir Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Ši informacija į viešumą iškilo NSGK ėmus domėtis parlamentarės vizitu į ortodoksų renginį Gruzijoje – jame buvusio Rusijos Dūmos deputato pasisakymas iššaukė masinius protestus šalyje, Valstybės saugumo departamentas informavo, kad šis formatas išnaudojamas Rusijos užsienio politikos tikslams įgyvendinti.

NSGK vadovas Dainius Gaižauskas trečiadienį pranešė, kad komitetas Seimui siūlys sudaryti laikinąją tyrimo komisiją dėl Valstybės saugumo departamento (VSD) medžiagos apie I. Rozovą. Tyrimą laikinosios komisijos teisėmis atliktų pats NSGK.

S. Skvernelis nenorėjo vertinti šios iniciatyvos, galimos apkaltos Seimo narei. Jis pabrėžė, kad I. Rozova „nėra, nebuvo ir nebus Vyriausybės narė“, todėl imtis priemonių, anot jo, turi kitos institucijos, „kurios atsakingos pagal pareigas“.

V. Tomaševskis: konservatoriai bando kenkti koalicijai

Lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos lyderis Valdemaras Tomaševskis sako, kad ažiotažą dėl parlamentarės I. Rozovos paskatino konservatoriai, siekiantys pakenkti naujai valdančiajai daugumai.

Taip jis kalbėjo Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui (NSGK) inicijavus parlamentinį tyrimą dėl politikės ryšių su Rusija ir aplinkybių, kodėl ji šią kadenciją negavo leidimo dirbti su įslaptinta informacija.

„Aš vertinu visa tai kaip tam tikrą konservatorių politikavimą“, – BNS trečiadienį sakė V. Tomaševskis.

„Čia politinė kova, naujos koalicijos formavimas, kadangi nėra kažkokių rimtų argumentų (...) tada keliami jau tokie seni klausimai“, – teigė jis.

Jiems skaudu, jie mėgsta būti valdžioje, nors nieko realaus nepadarė savo valdymo metais, tik nuskurdino mūsų žmones.

Aštuonių parlamentarų frakciją turinti Lenkų rinkimų akcija liepą sutarė dėl valdančiosios koalicijos su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija bei „Tvarka ir teisingumu“.

I. Rozova yra Lenkų rinkimų akcijos frakcijos Seime narė, tačiau priklauso partijai „Rusų aljansas“.

Pasak V. Tomaševskio, didžiausią opozicinę frakciją turintys konservatoriai siekia būti politiškai aktyvūs, kad galėtų grįžti į valdžią.

„Jiems skaudu, jie mėgsta būti valdžioje, nors nieko realaus nepadarė savo valdymo metais, tik nuskurdino mūsų žmones“, – sakė politikas.

Jo teigimu, konservatoriai taip pat siekia nuslėpti savo narių korupcinius ryšius, kai neišnagrinėti liko koncerno „MG Baltic“ santykiai su politikais, tarp jų – ir kai kuriais konservatoriais.

„Jiems norisi nukreipti dėmesį, atidaryti kažkokią naują temą“, – kalbėjo V. Tomaševskis.

Seimo Lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos seniūnė Rita Tamašunienė trečiadienį žurnalistams sakė, kad frakcijai nebuvo žinoma Valstybės saugumo departamento (VSD) informacija apie I. Rozovą.

„Neturime jokios medžiagos dar iš komiteto, negaliu nieko komentuoti – čia tikrai (Seimo – BNS) vadovybės klausimas. Ji neužėmė jokių pareigų, dirbo ir komisijoje ir komitete eiline nare“, – teigė ji.

V. Tomaševskis stebėjosi, kodėl klausimas dėl I. Rozovos iškeltas tik dabar.

„Jis buvo žinomas (Vytautui) Bakui ir visiems. (...) Galbūt nebuvo tam tikro užsakymo, galbūt nebuvo noro nukreipti dėmesį nuo kitų klausimų“, – kalbėjo Lenkų rinkimų akcijos lyderis.

Su I. Rozova BNS trečiadienį susisiekti nepavyko.

Duomenys apie politikės ryšius paaiškėjo Seimo NSGK pradėjus aiškintis I. Rozovos dalyvavimo Tarpparlamentinės ortodoksų asamblėjos sesijoje Gruzijoje šių metų birželį aplinkybes.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Chm: "Informacija, dėl kurios parlamentarei Irinai Rozovai neišduotas leidimas dirbti, netrukdo dirbti koalicijoje su jos atstovaujama frakcija, sako premjeras Saulius Skvernelis" - ar reikia suprast kad jie abu tam pačiam 'šeimininkui' dirba?.. :s

,,,

Rozova tai Titovo drauge,abu vienodu paziurų.

gikas

5 kolona.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS