S. Skvernelis konservatorių priešais nevadina, bet į koaliciją neitų | kl.lt

S. SKVERNELIS KONSERVATORIŲ PRIEŠAIS NEVADINA, BET Į KOALICIJĄ NEITŲ

Opoziciniai Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis ir socialdemokratai po Seimo rinkimų galėtų burtis į koaliciją, sako premjeras Saulius Skvernelis. Tačiau savęs tokioje koalicijoje sako neįsivaizduojantis.

„Aš matyt įsivaizduočiau tą koaliciją, kuri šiandien de jure ir de facto yra Seimo opozicija, dirbanti beveik dvejus su puse metų labai darniai (...) tai yra Tėvynės sąjunga, Liberalų sąjūdis ir socialdemokratai Gintauto Palucko“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė Vyriausybės vadovas.

„Tikrai ir balsavimai tą rodo, daugiau nei dvejus su puse metų, visais klausimais, netgi tokiais, kur turėtų tikrai išsiskirti ideologiškai, jei mes kalbame apie kairiąją politiką, centro kairės politiką (...) deja matome, kad balsuojama labai liberaliai“, – kalbėjo jis.

Mes esam kolegos politikai ir esam oponentai, bet nesame priešai.

Premjeras sakė šiuo metu neįsivaizduojantis, kad „valstiečiai“ galėtų būti koalicijoje su konservatoriais, tačiau priešais jų nevadino.

„Šiandien manau, kad mūsų tos politinės jėgos yra per daug nutolusios. Ne vien tik vertybiniais, tokiais esminiais strateginiais klausimais, bet ir žmogiškasis faktorius irgi labai daug turi, toks elgesys, aš galiu vėlgi pagal save asmeniškai pasakyti, iš konservatorių partijos narių (...) yra dažnai žemas, neetiškas, nekolegiškas“, – sakė S. Skvernelis.

„Taip, mes esame oponentai, mes esame skirtingų nuomonių, skirtingų ideologijų, skirtingų asmeninių savybių žmonės, bet mes esam kolegos politikai ir esam oponentai, bet nesame priešai“, – teigė jis.

Jo teigimu, pradėjus politines partijas vadinti priešais, būtų peržengta „paskutinė riba“.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kaimieciai lauk

I koalicija jis neitu ;)))))))))). Taves niekas ir nezada kviesti, mente tu, mente!

Taip

Pritariu OK kaip gali su konservatoriais bendrauti kur kenkia priimti įstatymus trukdo seime valstiečiams dirbti tiesiogiai transliuoja iš seimo šlykštu žiūrėti į konservatorius Gabrielius parodo kortelę atsistoja ir išeina kartu Degutienė sena boba vos užpakalį pavelka.

Ok,

Skvernelis man tuo ir patinka, jis priešų neieško, labai kultūringas ne tik kaip premjeras, bet ir kaip žmogus. Gabrielius galėtų pasimokyti daug ko iš premjero
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS