S. Skvernelis: Lietuva netoleruos nesantaikos kurstytojų ir vandalų | kl.lt

S. SKVERNELIS: LIETUVA NETOLERUOS NESANTAIKOS KURSTYTOJŲ IR VANDALŲ

  • 18

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis antradienį pasmerkė incidentą prie žydų bendruomenės pastato, kai iš žemių buvo supilta svastika, ir pažadėjo, kad valstybė „netoleruos nesantaikos kurstytojų ir vandalų“.

„Lietuvos valstybei ir visuomenei visada buvo ir išliks svarbi tautinė ir religinė tolerancija. Tam bus skiriamas ypatingas dėmesys ir ateityje“, – pranešime spaudai teigė premjeras.

Vilniuje, prie Lietuvos žydų bendruomenės, sekmadienį iš žemių buvo supilta svastika. Netrukus policija pradėjo tyrimą dėl neapykantos kurstymo.

Vyriausybė šį incidentą pavadino vandalizmo išpuoliu, kuris „kenkia ne tik šalies viduje ne vieną dešimtmetį kruopščiai puoselėtoms tarpkultūrinio dialogo tradicijoms, bet ir daro didelę žalą tarptautiniam Lietuvos įvaizdžiui“.

„Todėl galime drąsiai tvirtinti, kad  neapykantą ir nesantaiką kurstantys veiksmai niekada nebus toleruojami ir tiek organizatoriai, tiek vykdytojai bus patraukti atsakomybėn pagal Lietuvos Respublikos ir tarptautinės teisės normas“, – rašoma Vyriausybės pranešime.

Vyriausybė paragino „teisėsaugos institucijas operatyviai, atsakingai ir ypač kruopščiai ištirti šį incidentą“.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Anonimas

Man įdomu, kaip gi čia žydai patyliukais taip staiga prispaudė lietuviams kiaušius, kad per porą savaičių visur atsirado nuorodos į žudymo vietas ir senąsias kapines ? Tūkstančiai nuorodų....Juk vos ne trisdešimt metų nieko nebuvo daroma, o čia staiga tik pyst ir yra. Ir nei laikraščiai rašė, nei per TV kalbėjo, niekas anei cypt...Reiškia- Izraelis jėga...ir pinigų atsirado, kai privertė. Nepatikėsiu, kad žydai tai būtų patys finansavę...

Anonimas

musu S.S ISIJAUTEeee;;;nesantaikos kurstytoja matom viena bobule [kaip ji save prilygino Sv.zydelkai Marijai-Dievo motinai]]]tik ANA nebuvo zvaira. ir antras +plius trecias tomukas--ssimasius--su kujais ir piautuvais.. Bet tik ituuuzes bailys ima ieskoti prieshu ne toje vietoje,,ne,neatleisk jam Viespatie

Premjeras

Kalba gražiai. Lauksime rezultatų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS