S. Skvernelis neigia, kad norėtų STT pavaldumo Vyriausybei | kl.lt

S. SKVERNELIS NEIGIA, KAD NORĖTŲ STT PAVALDUMO VYRIAUSYBEI

Premjero Sauliaus Skvernelio komanda griežtai neigia portalo 15min.lt trečiadienį paskelbtą informaciją, kad premjeras norėtų, jog Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) taptų tiesiogiai pavaldi Vyriausybei.

Portalo teigimu, tokiam STT pavaldumui prieštarautų ir pats tarnybos direktorius Žydrūnas Bartkus. Palaikymo šiuo klausimu Ž. Bartkus sulaukė ir iš išrinktojo prezidento Gitano Nausėdos.

15min oficialiai paprašius, kad informaciją pakomentuotų premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas, jis atsakė, kad tokie STT pavaldumo pokyčiai nėra svarstomi.

Su portalo redakcija susisiekęs kitas ministro pirmininko patarėjas Tomas Beržinskas griežtai paneigė informaciją ir pavadino ją „neatitinkančia tikrovės“.

„Nei Jūsų aprašomame, nei jokiuose kituose susitikimuose premjeras nesvarstė ir neišreiškė jokių norų dėl STT pavaldumo pokyčių. Premjeras neturi tokių ketinimų ir nepalaikytų idėjos dėl STT pavaldumo perdavimo Vyriausybei“, – atsakyme 15min rašė T. Beržinskas.

Patys STT komunikacijos atstovai, pareiškė, kad tarnybos nepriklausomumas yra svarbus veiksnys siekiant efektyvaus veiklos vykdymo.

„Valstybė turėtų siekti užtikrinti STT nepriklausomumą ir depolitizavimą. Priešingu atveju, būtų susilpnintas STT, kaip antikorupcinės nepriklausomos, depolitizuotos ir savarankiškos institucijos vaidmuo“, – rašoma tarnybos atsakyme redakcijai.

Tuo tarpu G. Nausėdos atstovas Aistis Zabarauskas taip pat informavo, jog STT savarankiškumas yra vertintinas.

„Išrinktasis prezidentas Gitanas Nausėda nemato jokių priežasčių keisti 19 metų galiojantį įstatymą“, – 15min sakė A. Zabarauskas, pridūręs, kad teisėsauga ir specialiosios tarnybos, G. Nausėdos įsitikinimu, privalo būti nepriklausomos.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

nesuprantu

STT yra po vidaus reikalu ministerija, kuri priklauso vyriausybei, t.y. vyriausybe skiria finansavima VRM o tas skiria finansavima STT - t.y. moka algas uz darba, t.y. apie koki cia pavalduma prezidentui jus plepat? prezidentui yra veiklos atskaitomybe, bet finansavimas ir valdymas yra be abiejo is vyriausybes, ir savaime aisku kad Bartkus yra Skvernelio zmogus, nuvers Skverneli - iseis ir Bartkus, ir aisku Skvernelio paliepimui Bartkus isjudino ta siršių lizdą - KT ir teismus (aukščiausiuosius ir administracinius)

kaunui ,

nebandėte teksto skaityti ? )))) o tik po to reikšti nuomonę apie vyriausybę ? ,,,patryjotas ,, ? ))))

kaunas

Jau visai vyraiusybė isismagino ir isijaute i savo vaidemi, dar jai STT jai pavaldi, tai kur mes einame, STT gali būti pavaldi tik Prezidentui, nes|STT negali būti politiz\uota ir cia STT visos zmoniu viltys tiesiai issaugojant teisinguma. |Vyriausybei tai buytu patogu tokia tarnyba tureti, o cia butu jiems rankos atriskos, tai negali taip būti, galvoju kad Prezidentas Nauseda turetu tarti tikrai ne

SUSIJUSIOS NAUJIENOS