S. Skvernelis: prezidentas žinojo, kad negalėsiu dalyvauti Vasario 16-osios minėjime | kl.lt

S. SKVERNELIS: PREZIDENTAS ŽINOJO, KAD NEGALĖSIU DALYVAUTI VASARIO 16-OSIOS MINĖJIME

Prezidentui Gitanui Nausėdai trečiadienį užsiminus, kad jis būtų apsidžiaugęs premjero Sauliaus Skvernelio dalyvavimu Vasario 16-osios minėjime, pastarasis sako, kad šalies vadovas apie jo planus buvo seniai informuotas.

S. Skvernelio teigimu, nedalyvavimas minėtame renginyje neparodo jo neigiamo požiūrio į valstybę. Kartu Vyriausybės vadovas pažymi, kad planuoja dalyvauti Kovo 11-osios ceremonijose, nors ir yra padidintos rizikos asmuo.

„Prievolės nėra dalyvauti. Prezidentas apie ketinimus buvo supažindintas lapkričio 12 d., ir jis tą ketinimą „palaimino“ bei žinojo, kad aš nebūsiu. Matyt, suprantamos priežastys, dėl ko taip yra – kiekviena akimirka, dabar praleista su šeima, man yra labai svarbi. Yra vaikų atostogos, ir aš tą dalyką išnaudojau, prezidentas buvo informuotas iš anksto lapkričio mėnesį, kad aš tą dieną nebūsiu“, – ketvirtadienį po valstybės Ekstremaliųjų situacijų centro posėdžio Vyriausybėje žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Jo teigimu, nedalyvavimas valstybinės šventės renginyje neparodo neigiamo nusiteikimo prieš valstybę.

„Buvimas fiziškai turbūt neparodo, kas tu esi, kas tau yra Lietuva, kaip tu esi nusiteikęs jos atžvilgiu. Tiesiog šį kartą man reikėjo kitokios aplinkos po žinomų aplinkybių, ir aš tą situaciją išnaudojau, suderinęs lapkričio mėnesį su prezidentu“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Paklaustas, ar vyks į Kovo 11-osios renginius, S. Skvernelis atsakė, kad juose planuoja dalyvauti

„Pasižiūrėsime, kokios bus rekomendacijos, kokie bus nurodymai, dar turime daug laiko. Jeigu rimtai kalbame, tai taip, planuoju dalyvauti, nors esu padidintos rizikos asmuo“, – pridūrė S. Skvernelis.

ELTA primena, kad šalies vadovas G. Nausėda trečiadienį pareiškė, kad būtų apsidžiaugęs, jeigu premjeras būtų dalyvavęs Vasario 16-osios minėjime.

„Aš tikrai dabar nepradėsiu vertinti, ar yra gerai atostogauti būtent šiuo metu, ar nėra gerai atostogauti šiuo metu. Aš galbūt būčiau džiaugęsis matydamas premjerą ir Vasario 16-osios minėjime. Atsitiko kaip atsitiko, suprantu, kad laikas su šeima tikrai yra labai vertingas ir prasmingas, bet šiuo atveju tikrai labai laukiame premjero greičiau grįžtant namo“, – lankydamasis Kazlų Rūdoje trečiadienį žurnalistams sakė G. Nausėda.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

Erika

Eant tokiose pareigose Vasario 16 šventėje būtina dalyvauti. Tai parodo pagarbą šaliai kur tu Gyveni. Atostogas reikėjo perkelti į kitą laikotarpį. Tai labai negražu.

Augis

Aiškiai,jūsų komentarai jums atsilieps kai raitisites skausmose ir prašysit Dievo pagalbos, bet jos jums nebus,toks mano palinkėjimas jums išgamos!

Pilietė

Taip suprantamas noras būti su šeima, bet būti galima ir būnant Lietuvoje. Matau tik manipuliacijas liga ir atsainų požiūrį į užimamas pareigas. Nesat paprastas eilinis Lietuvos pulietis, todėl pareigą svarbiems Lieruvos įvykiams reikia atlikti. O lakstymas po užsienius kai tokia epifemija artinasi.... Prilyginsiu tam pačiam Nausėdos atvejui su Alytuje vykusia tragedija. Gaila bet turim abu valstybės vadovus kuriems nusišikt ant Lietuvos. Svarbu tik patys ir nieko daugiau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS