S. Skvernelis: prie VU jungiamas Šiaulių universitetas išlaikys autonomiją | kl.lt

S. SKVERNELIS: PRIE VU JUNGIAMAS ŠIAULIŲ UNIVERSITETAS IŠLAIKYS AUTONOMIJĄ

Premjeras Saulius Skvernelis patikino, kad prie Vilniaus universiteto jungiamas Šiaulių universitetas išlaikys autonomiją ir atskirą finansavimą.

„Šiaulių universitetas bus savarankiškas, turės ir savarankišką finansavimą, ir valdymo organus, nors ir tampa sudėtine Vilniaus universiteto dalimi. Šiaulių akademija – taip, matyt, artimiausiu metu vadinsis universitetas – tikrai įsilies į patį stipriausią šalies universitetą, bet su savarankišku, autonomišku statusu“, – penktadienį žurnalistams Šiauliuose sakė S. Skvernelis.

Anot jo, Seime „bus patvirtinti ir sudėti saugikliai“, kurie turėtų išsklaidyti bendruomenės abejones, kad ateityje VU gali siekti pertvarkyti ar optimizuoti būsimą struktūrinį padalinį.

Šiaulių universitetas bus savarankiškas, turės ir savarankišką finansavimą, ir valdymo organus, nors ir tampa sudėtine Vilniaus universiteto dalimi.

Šiaulių universiteto prijungimui prie VU Vyriausybė pritarė gruodį, užbaigti prijungimą tikimasi iki šių metų liepos. Šį planą dar turės patvirtinti Seimas.

Vyriausybė tikisi, kad sujungus ŠU pajėgas su VU veikiančiomis mokslininkų grupėmis, bus sustiprintas bendras mokslo potencialas bei padidės pritraukiamos lėšos iš projektų.

Planuojama, jog būsimas VU padalinys Šiauliuose bus atsakingas už pedagogų rengimą specialiosios pedagogikos srityje.

Į besijungiančius Vilniaus ir Šiaulių universitetus investuojama 46 mln. eurų – iki 32 mln. eurų Europos investicijų ir apie 14 mln. eurų vertės valstybės nekilnojamojo turto.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Universiteto dėstytojas

Mes visi labai rimtai vertiname visus policininko pareiškimus dėl universitetų gerinimo ir mažinimo. Policininkas yra būtent tas specialistas, kuris labai susijęs su literatūra, menu, tiksliaisiais mokslais, užsienio kalbų dėstymu, lingvistika, medicina, mokymo planais, edukologija ir technologijomis. Kaip mes ‘dėkingi’ likimui, kad jis mums atnešė poną Skvernelį tiesiai į universitetus. Gal tas likimas jį kaip nors išnešdins kada nors, ir gal jam nepavyks iki galo sunaikinti Lietuvos kultūrą, švietimą ir mokslą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS