S. Skvernelis: R. Karbauskio sprendimas trauktis iš postų Seime – logiškas | kl.lt

S. SKVERNELIS: R. KARBAUSKIO SPRENDIMAS TRAUKTIS IŠ POSTŲ SEIME – LOGIŠKAS

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis logišku vadina „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio sprendimą trauktis iš pareigų Seime artėjant parlamento rinkimams.

„Aš manau, kad sprendimas argumentuotas ir yra visiškai logiškas, nes tas „administracinis“ darbas Seime tiek būnant frakcijos seniūnu, tiek komiteto pirmininku užima daug laiko, o, kiek jau suprantu, partijos rinkiminė strategija bus kuo daugiau bendrauti su žmonėmis“, – žurnalistams trečiadienį sakė premjeras.

R. Karbauskis praėjusią savaitę pranešė, kad trauksis iš Seimo kultūros komiteto pirmininko ir frakcijos seniūno pareigų.

Jis taip pat paskelbė, kad vesti partijos sąrašą Seimo rinkimuose bus siūloma S. Skverneliui.

S. Skvernelis sakė dar nepriėmęs sprendimo, ar pats dalyvaus rinkimuose, ir pabrėžė, kad dėl pirmojo numerio sąraše sprendimą turės priimti partijos taryba.

Tai dar ankstyva, ne laikas ir tai sprendžia ne Ramūnas Karbauskis, o partijos taryba.

„Kad pasiūlymo nebuvo, buvo tik pasvarstymas ir pamąstymas, pasirodo. Mano pamąstymų kol kas kitokių nėra – ką aš anksčiau buvau sakęs, tą galiu pakartoti. Tai dar ankstyva, ne laikas ir tai sprendžia ne Ramūnas Karbauskis, o partijos taryba“ , – žurnalistams sakė premjeras.

„Noriu priminti 2016 metus, kai tapau sąrašo numeris vienas, reikėjo kalbėti tarybai, pristatyti ir programines nuostatas, ir tikslus, ir taryba tada balsavo. Beje, nevienbalsiai“, – pridūrė jis.

Sąrašus vesti siūlė ne viena partija

Premjeras S. Skvernelis patvirtino, kad jam partijos sąrašus artėjančiuose rinkimuose siūlė vesti ne tik Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS). Premjeras neatskleidė, kokios konkrečiai politinės jėgos siūlė savo gretas, bet teigė, kad, jei vis dėlto apsispręs dalyvauti rinkimuose, tai tik su LVŽS.

„Tikrai siūlė ne viena, bet tai yra konfidencialūs pokalbiai. Tiems, kas siūlė, visiems mandagiai pasakyta, norėtume (juos. – ELTA) matyti koalicijoje rudenį, jei bus aktualu. Bet aš nesiblaškau, jeigu dalyvausiu rinkimuose politikoje, tai darysiu su LVŽS“, – sakė S. Skvernelis.

„Dar turiu laiko pagalvoti. Galvoju įtemptai“, – atsakė premjeras apie tolimesnius planus politikoje.

Paklaustas, ar jau svarstė Ramūno Karbauskio pasiūlymą vesti LVŽS sąrašą, premjeras teigė, kad tai pirmiausia spręs partijos taryba.

„Pasiūlymo nebuvo. Buvo tik pasvarstymai ir pamąstymai (...). Tai dar ankstyva ir ne laikas kalbėti. Tai sprendžia ne R. Karbauskis, o partijos taryba. Noriu priminti 2016 m., kada aš tapau sąrašo numeris vienas, reikėjo kalbėti Taryboje, pristatyti programines nuostatas ir tikslus. Taryba tuomet balsavo ir nevienbalsiai, deja“, – sakė S. Skvernelis.

ELTA primena, kad pastarosios savaitės penktadienį R. Karbauskis po Kaune vykusio „valstiečių“ Tarybos posėdžio užsiminė, kad LVŽS sąrašą Seimo rinkimuose galėtų vesti premjeras S. Skvernelis.

Politiko teigimu, S. Skverneliui vesti partijos sąrašą būtų logiška, nes jo reitingas tarp „valstiečių" yra aukščiausias.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

kotas

O kur sąžinė? Atsisakyti pareigų ir nertis į rinkiminę agitaciją prieš Konstitucijoje numatytą rinkimų kampanijos terminą - savanaudžio egoisto požymis. Jei jau atsisakai pareigų Seime, tai atsisakyk ir Seimo nario mandato. Elgiasi pagal rusišką patarlę: ,,I rybkų s'est' i naxuj sest'"

RINKEJAS

Premjere ,pusiaukelėje sustoti garbiam vyrui nevalia////.Tiki Tauta Jumis ir mato ,ne tik sumanų premjerą ,bet ir dorą Žmogų.Laukiame šviesesnio gyvenimo ir visų aferistų teisinės atsakomybės.Sveikatos,sveikatos,sveikatos ir didelės kantrybės kovoje su susireikšminusias aferistais.

...

CHA: "Premjeras S. Skvernelis patvirtino, kad jam partijos sąrašus artėjančiuose rinkimuose siūlė vesti ne tik Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS)" - AR galima paneigt kad Skverneliui sutikus Broileriukas ant ledo liks?..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS