V. Kamblevičius: nauja Seimo frakcija sulaukė premjero kvietimo į koaliciją | kl.lt

V. KAMBLEVIČIUS: NAUJA SEIMO FRAKCIJA SULAUKĖ PREMJERO KVIETIMO Į KOALICIJĄ

Seimo narys Vytautas Kamblevičius trečiadienį pranešė, kad besikurianti nauja parlamentinė frakcija sulaukė premjero Sauliaus Skvernelio kvietimo prisidėti prie valdančiosios koalicijos.

„(Premjeras) konkrečiai pakvietė ateiti į koaliciją“, – žurnalistams po susitikimo su ministru pirmininku Vyriausybėje sakė V. Kamblevičius.

Politikas paskelbė, kad prie keturių buvusių „tvarkiečių“ kuriamos frakcijos jau pažadėjo prisidėti dar keturi parlamentarai, apie jos susikūrimą Seime bus paskelbta ketvirtadienį.

Naujas darinys formuojamas iš suskilusios „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos, Lietuvos socialdemokratų darbo partijos atstovų ir Mišrios Seimo narių grupės narių.

Susitikime su premjeru taip pat dalyvavo „socialdarbiečių“ frakciją paliekantis Algirdas Butkevičius ir Rimas Andrikis, iš „tvarkiečių“ frakcijos pasitraukęs dar pernai.

Pasak V. Kamblevičiaus, į naują frakciją, be minėtų aštuonių politikų, yra pasiprašę dar keturi politikai, tačiau dar bus svarstoma, ar juos priimti.

Jis neįvardijo būsimos frakcijos narių pavardžių.

„Iki ryto norėčiau dar susilaikyti, nes paskui žinote, gali vienam ar kitam (kitos frakcijos) seniūnas (...) per naktį padaryti spaudimą“, – kalbėjo V. Kamblevičius, pats pasitraukęs iš „tvarkiečių“ frakcijos.

Anot jo, politikai dar nėra apsisprendę dėl naujos frakcijos pavadinimo ir nesieks postų Seime bei Vyriausybėje.

„Nuoširdžiai, mes einame ne postų ieškoti, einame padėti mūsų valstybei. Apie jokius postus nebuvo kalbos“, – tvirtino parlamentaras.

„Jei pasiūlys, tai paimsime“, – teigė jis.

„Socialdarbiečių“ frakciją paliekantis A. Butkevičius tvirtino, kad naujos frakcijos pagrindu neplanuojama kurti politinės partijos, jis kitų metų Seimo rinkimuose dalyvaus kaip nepriklausomas kandidatas.

Politikas taip pat teigė, kad jau anksčiau planavo palikti dabartinę savo frakciją, tačiau nenorėjo eiti į sistemingos veiklos nevykdančią Mišrią Seimo narių grupę.

„Šitie žmonės (nauja frakcija), aš suprantu, turi tam tikrus tikslus Seime, dirbti valdančiojoje daugumoje ir parodyti visuomenei savo kompetenciją“, – kalbėjo parlamentaras.

R. Andrikis teigė, kad frakcijos pavadinimas bus „Apie tautą, apie Lietuvą, apie Tėvynę“. Jis taip pat tvirtino, kad niekas be V. Kamblevičiaus nenori vadovauti naujam dariniui.

Nebetekusi minimalaus reikalingo parlamentarų skaičiaus, „Tvarkos ir teisingumo frakcija iširo antradienį, iš jos pasitraukus V. Kamblevičiui, Onai Valiukevičiūtei, Juozui Imbrasui bei Algimantui Dumbravai.

Pagal Seimo statutą, įkurti frakciją parlamente gali ne mažiau kaip septyni Seimo nariai.

Valdančiąją koaliciją pagal liepą pasirašytą sutartį sudaro Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kazin

Ar nereiktu pensininkams buti pensijoje?

Nieko neina

tiem kolxoznikam padaryti. Jau ėjo nuo jų ir ėjo kas tik galėjo, Pranskieti subalamutijo, ,,šnipe" Rozova pagavo, dabar dar trenkė keturias kandidatūras lyg kozirius ant stalo(iki seimo rinkimu kiek liko?Klounai..:D).Anukėlis perbales, dėžutiniai tyliai viltingom akim blygsi iš kampų, o Karbauskis ką? Ogi pasakė kad tas neturės jokios reikšmės! Tai ar ne gadas?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS