S. Skvernelis Taline dalyvaus Baltijos ministrų tarybos susitikime | kl.lt

S. SKVERNELIS TALINE DALYVAUS BALTIJOS MINISTRŲ TARYBOS SUSITIKIME

  • 2

Premjeras Saulius Skvernelis penktadienį vyksta į Taliną, kur dalyvaus Baltijos ministrų tarybos susitikime – jame numatoma aptarti europinės vėžės geležinkelio „Rail Baltica“ projekto įgyvendinimą, taip pat energetikos klausimus.

Kartu su premjeru į Estiją vyksta susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius, energetikos ir susisiekimo viceministrai.

Be „Rail Baltica“, daug dėmesio ketinama skirti elektros tinklų sinchronizavimui su Europa, elektros importo iš trečiųjų šalių problemai, bendradarbiavimui dujų rinkoje.

Baltijos valstybių premjerai Taline taip pat susitiks su Europos Komisijos nariu Johannesu Hahnu (Johanesu Hanu), atsakingu už biudžetą ir administravimą. Bus kalbama apie ES būsimą biudžetą, įskaitant Sanglaudos fondų lėšas ir tiesiogines išmokas žemdirbiams.

Lietuva nesutinka su mažėjančiu Sanglaudos finansavimu šaliai – pagal paskutinius pasiūlymus, 2021-2027 metų biudžeto projekte jis mažėtų apie 27 proc., arba maždaug 2 mlrd. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

grazuoliui is po krumo,

tu pats kiauliasnukis,supratai pasiziurek i save is tolo,protingas zmogus sitaip zmoniu nedergia,tuom viskas pasakyta,

kiauliasnukis i talina, hahha

o ka tas berastis dundukas ten veiks? Estiskai gal moka? Juk angliskai ne bum bum, tai ko ten vaziuot? ar lietuviskai poteriaus..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS