Šalies vadovai pasveikino Daniją Konstitucijos dienos proga | kl.lt

ŠALIES VADOVAI PASVEIKINO DANIJĄ KONSTITUCIJOS DIENOS PROGA

  • 0

Prezidentas Gitanas Nausėda ir ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sveikina Daniją Konstitucijos dienos proga.

Šalies vadovas savo ir visų šalies žmonių vardu nuoširdžiai pasveikino Danijos karalienę Margaritą II Danijos Karalystės nacionalinės šventės proga.

„Lietuvą ir Daniją sieja glaudūs dvišaliai santykiai ir sėkmingas bendradarbiavimas Europos Sąjungos, Šiaurės ir Baltijos šalių lygmeniu sprendžiant aktualius politinius, ekonominius, gynybos ir saugumo darbotvarkės klausimus. Vertiname Danijos solidarumą ir nuolatinį indėlį stiprinant mūsų regiono saugumą – praėjusiais metais Jūsų kariai užbaigė dar vieną NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse“, – rašoma šalies vadovo sveikinime.

Prezidentas pareiškė viltį, kad prasmingos mūsų piliečių iniciatyvos kultūros, švietimo, mokslo, inovacijų, verslo srityse dar labiau stiprins visapusį Lietuvos ir Danijos dialogą.

Nacionalinės šventės proga šalies vadovas visai karališkajai šeimai ir visiems Danijos žmonėms palinkėjo sveikatos, vienybės ir klestėjimo.

„Labai vertiname mūsų valstybių glaudžius ir aktyvius ryšius NATO, Šiaurės ir Baltijos šalių grupėje. Žmonių tarpusavio bendradarbiavimas, investicijos, kultūriniai ryšiai ir toliau bus itin svarbūs puoselėjant mūsų partnerystę ateityje. Esu įsitikinęs, kad mūsų šalys toliau klestės, o Lietuva ir Danija sėkmingai bendradarbiaus, vadovaudamosi tarpusavio supratimu ir parama“, – sakoma premjero sveikinime.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS