Šalies vadovai sveikina Airiją šv. Patriko dienos proga | kl.lt

ŠALIES VADOVAI SVEIKINA AIRIJĄ ŠV. PATRIKO DIENOS PROGA

  • 0

Šalies vadovai trečiadienį sveikina Airiją nacionalinės šventės – šv. Patriko dienos – proga, tuo pačiu minint šią dieną trečiadienio vakarą Seimas nušvis žalia spalva.

Prezidentas Gitanas Nausėda visų šalies gyventojų vardu pasveikino Airijos kolegą Michaelą D. Higginsą (Maiklą D. Higinsą) ir palinkėjo šiai valstybei ilgų klestėjimo metų, o airiams – sveikatos ir visokeriopos sėkmės.

Šalies vadovo teigimu, Lietuvą ir Airiją sieja sėkmingi ir draugiški dvišaliai santykiai, bendros europinės vertybės, požiūris į daugelį globalios darbotvarkės klausimų.

„Sėkmingai bendradarbiaudami Europos Sąjungoje kartu sprendžiame aktualius politinius, ekonominius ir saugumo klausimus. Šiandien turime būti kaip niekada vieningi, kad suvaldytume kilusios pandemijos iššūkius, užtikrintume piliečių saugumą ir kuo spartesnį mūsų šalių ekonomikų atsigavimą“, – rašoma G. Nausėdos sveikinime.

Šiandien turime būti kaip niekada vieningi, kad suvaldytume kilusios pandemijos iššūkius, užtikrintume piliečių saugumą ir kuo spartesnį mūsų šalių ekonomikų atsigavimą.

Jis pasidžiaugė, kad lietuviai turi galimybę mokytis gimtosios kalbos Airijos mokyklose ir stiprinti žmogiškuosius saitus ir bendradarbiavimą tarp Airijos ir Lietuvos.

Premjerė Ingrida Šimonytė irgi pabrėžė bendrystės svarbą.

„Džiaugiuosi, kad nemaža Airijoje klestinti lietuvių bendruomenė ir puikūs Airijos tautiečiai Lietuvoje skatina nuoširdžią mūsų šalių draugystę bei vienybę. Mano Vyriausybė yra tvirtai pasiryžusi puoselėti ir toliau plėsti mūsų kultūrinius ir ekonominius ryšius“, – sakoma premjerės sveikinime.

Pasak I. Šimonytės, Lietuva ir Airija laikosi tvirtos proeuropietiškos pozicijos ir puoselėja gyvybiškai svarbius interesus skatinant Europos vienybę ir klestėjimą.

Abi valstybės turėtų tęsti bendrą darbą, siekdamos toliau stiprinti aktyvų bendradarbiavimą visais lygmenimis.

Nors metus ir užtemdė pandemija, Vyriausybės vadovė Airijos kolegai Michealui Martinui (Mikalui Martinui ir visiems Airijos žmonėms palinkėjo džiaugsmo bei nacionalinio pasididžiavimo.

Minint šv. Patriko dieną, žalia spalva trečiadienio vakarą nušvis ir Seimo rūmai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS