Ukrainoje viešintis G. Landsbergis: reikia daryti daugiau | kl.lt

UKRAINOJE VIEŠINTIS G. LANDSBERGIS: REIKIA DARYTI DAUGIAU

  • 0

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis antradienį lankosi Rusijos užpultoje Ukrainoje, kur susitiko su šios šalies kolega Dmytro Kuleba.

Jis antradienį po pietų tviteryje pasidalino nuotrauka su Lietuvos diplomatijos vadovu.

„Pirmas užsienio reikalų ministro vizitas Ukrainoje nuo invazijos pradžios. Lietuva tvirtai remia Ukrainą, taip pat – Europos Sąjungos, NATO kontekste“, – rašė Ukrainos užsienio reikalų ministras.

„Dirbame, kad pagreitintume Ukrainos prisijungimą prie Europos Sąjungos. Rusija turi atsakyti už savo nusikaltimus“, – teigė jis.

Apie G. Landsbergio kelionę į Kyjivą anksčiau antradienį BNS patvirtino šaltiniai.

G. Landsbergis vėliau tviteryje teigė, kad Europos Sąjungos šalys turi rimtai pažiūrėti į Ukrainos narystę Bendrijoje ir pagalbą karo niokojamai šaliai.

„Kalbėjome apie vykstančią deputinizaciją. Reikia daryti daugiau. Į Ukrainos prašymą dėl narystės Europos Sąjungoje reikia žiūrėti rimtai – kaip ir į pagalbą Ukrainai“, – rašė Lietuvos diplomatijos vadovas.

„Ukraina kovoja visomis išgalėmis, mūsų pagalba irgi turi būti tokia“, – pridūrė jis.

G. Landsbergis teigė, kad paskutinį kartą su ministru D. Kuleba matėsi gruodį Stokholme. „Aptarėme situaciją, žvalgybos duomenis, ką kiekvienas darytume „jeigu“. Saulė, besišypsantys žmonės, jeigu ne kartas nuo karto miesto gyvenimą pertraukiančios oro pavojaus sirenos, forpostai važiuojant keliu ir apsauga su neslepiamais automatiniais ginklais, gal ir galėtum užsimiršti, kad valstybėje karas. Bet tikrai ne ilgam. Ką aptarėm? Truputį tai, ką jau esame padarę, bet čia kaip ir viskas aišku. Daugiau  – tai, ką dar reikia padaryti. Ne visi, kurie gali, dar skiria pagalbą Ukrainai. Yra dar manančių, kad pakaks maldų ir gražių žodžių. Turime priminti, kad ne  – javelinų reikia, brangieji. Yra dar tikinčių, kad Ukrainos prašymą stoti į Europos Sąjungą užteks priimti maloniai besišypsant ir padėti į stalčių. Sutarėme į dokumentų pateikimą reikalauti rimto požiūrio – į jokį stalčių, istorines dienas Versalyje turi pasivyti istoriniai sprendimai Europos Komisijoje. Yra manančių, kad sankcijų jau pakanka. „Ir taip daug padarėme“, – kai kas sako. Padarėme kažkiek, bet V. Putinas dar turi iš ko šaudyti ir žudyti. Jis tai daro ir už mūsų perkamą naftą. Nustokime“, – feisbuke rašė ministras.

Kremliaus pajėgos vasario pabaigoje įsiveržė į Ukrainą ir pradėjo plataus masto karą. Vakarai į tai atsakė sankcijomis Rusijai ir įvairia parama Ukrainai, įskaitant ir karinę.

GALERIJA

  • Ukrainoje viešintis G. Landsbergis: reikia daryti daugiau
  • Dmytro Kuleba <span style=color:red;>(kairėje)</span> ir Gabrielius Landsbergis
Gairės: Gabrielius Landsbergis, Ukraina, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS