Prezidento komandą palieka vyriausiasis patarėjas D. Kuliešius, jau rado pamainą | kl.lt

PREZIDENTO KOMANDĄ PALIEKA VYRIAUSIASIS PATARĖJAS D. KULIEŠIUS, JAU RADO PAMAINĄ

Iš pareigų traukiasi prezidento Gitano Nausėdos patarėjas nacionaliniam saugumui Darius Kuliešius, jį pareigose nuo vasario vidurio pakeis Valstybės saugumo departamento (VSD) direktoriaus pavaduotojas Kęstutis Burdys, trečiadienį pranešė Prezidentūra.

„Dėkoju Dariui Kuliešiui, kurio pastangomis buvo parengtas ir priimtas Korupcijos prevencijos įstatymas, svarbūs Valstybės gynimo tarybos sprendimai. Kęstučio Budrio patirtis esant sudėtingai geopolitinei padėčiai regione, yra labai reikalinga sprendžiant Lietuvos nacionalinio saugumo klausimus“, – pranešime cituojamas G. Nausėda.

Prezidentūra pažymi, kad D. Kuliešius į Prezidentūrą buvo deleguotas pagal vidaus tarnybos statutą ir pareigas palieka vasarį pasibaigiant maksimaliam tarnybos laikui.

„Šį mėnesį sueina įstatyme numatytas maksimalus galimo buvimo vidaus reikalų rezerve terminas, todėl pagal galiojančią tvarką VRM informavo apie delegavimo pabaigą. Šiuo pagrindu D. Kuliešius priėmė sprendimą trauktis iš pareigų Prezidentūroje“, – teigiama pranešime.

Dėkoju Dariui Kuliešiui, kurio pastangomis buvo parengtas ir priimtas Korupcijos prevencijos įstatymas, svarbūs Valstybės gynimo tarybos sprendimai.

Naujasis patarėjas K. Budrys karjerą žvalgybos tarnyboje pradėjo 2002 metais, nuo 2015 metų dirba VSD direktoriaus pavaduotoju, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute jis yra įgijęs politikos mokslų magistro laipsnį.

Pareigūnas taip pat yra dirbęs prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėju Nacionalinio saugumo grupėje.

Pagal išsilavinimą teisininkas D. Kuliešius prezidento komandoje dirbo nuo 2019-ųjų rugpjūčio, prieš tai jis ėjo vyriausiojo patarėjo pareigas Susisiekimo ministerijoje, buvo atsakingas už antikorupcinę sistemą ir nacionalinio saugumo klausimus.

D. Kuliešius anksčiau yra dirbęs teisėsaugoje, taip pat yra buvęs „Registrų centro“, „Kelių priežiūros“, „Lietuvos pašto“ ir „Lietuvos transporto saugos administracijos“ valdybų nariu.

Kitą savaitę iš pareigų traukiasi ir G. Nausėdos vyriausioji patarėja komunikacijai Raminta Stanaitytė-Česnulienė, prie komandos nuo sausio prisijungė buvęs premjero Sauliaus Skvernelio atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

Prieš beveik metus iš pareigų pasitraukė Prezidentūros kanclerė Algė Budrytė, taip pat šalies vadovo atstovas spaudai Antanas Bubnelis, anksčiau pareigas paliko vyriausieji patarėjai Jonas Vytautas Žukas, Sonata Šulcė ir Aistis Zabarauskas, Teisės grupėje dirbusios patarėjos Ieva Saudargaitė bei Vida Petrylaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS