Šaukia neeilinį posėdį dėl I. Rozovos: bus iškviestas VSD vadovas | kl.lt

ŠAUKIA NEEILINĮ POSĖDĮ DĖL I. ROZOVOS: BUS IŠKVIESTAS VSD VADOVAS

Seimo opozicijos politikai pirmadienį paprašė į sušaukti neeilinį parlamentinio komiteto posėdį ir iškviesti Valstybės saugumo departamento (VSD) direktorių Darių Jauniškį, kad jis pateiktų informaciją dėl Seimo narės Irinos Rozovos.

Išsikvietė opozicija

Konservatoriai teigia, kad jiems nerimą sukėlė parlamentarės dalyvavimas šiemet birželį Gruzijoje vykusioje Tarpparlamentinės ortodoksų asamblėjos sesijoje, nes ją Rusija gali išnaudoti savo tikslams, kenkiantiems Lietuvos saugumui.

Keturi Seimo nariai pirmadienį paprašė Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininką šią savaitę surengti uždarą komiteto posėdį ir iškviesti VSD direktorių „pateikti turimą informaciją dėl Seimo narės I. Rozovos bei Tarpparlamentinės ortodoksų asamblėjos veiklos“.

Raštą pasirašė konservatoriai Arvydas Anušauskas ir Laurynas Kasčiūnas, liberalas Virgilijus Alekna ir buvęs komiteto pirmininkas Vytautas Bakas, praėjusį mėnesį palikęs „valstiečių“ gretas.

„Yra požymių, kad Seimo narės Irinos Rozovos dalyvavimas Tarpparlamentinės ortodoksų asamblėjos veikloje yra gerokai grėsmingesnio pobūdžio negu galėjo pasirodyti iš pirmo žvilgsnio“, – pranešime spaudai teigė A. Anušauskas.

Yra požymių, kad Seimo narės Irinos Rozovos dalyvavimas Tarpparlamentinės ortodoksų asamblėjos veikloje yra gerokai grėsmingesnio pobūdžio negu galėjo pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.

Rusų aljanso narė I. Rozova priklauso Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijai Seime.

Ji praeitą savaitę sakė negavusi jokių Valstybės saugumo departamento perspėjimų nedalyvauti Tarpparlamentinės ortodoksų asamblėjos renginyje Gruzijoje.

Ją į renginį išleido Seimo valdyba.

Birželį Rusijos Dūmos nario Sergejaus Gavrilovo pasakyta kalba per asamblėjos renginį Tbilisyje iššaukė masinius protestus šalyje.

Nutarta posėdį rengti

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) opozicijos prašymu surengs neeilinį posėdį dėl Seimo narės I. Rozovos dalyvavimo Tarpparlamentinės ortodoksų asamblėjos sesijoje.

NSGK pirmininkas Dainius Gaižauskas BNS teigė, kad surengti posėdį įpareigoja statutas, bet pridūrė prašysiantis iniciatorių, kad vietoje šio trečiadienio jie sutiktų posėdį perkelti kitai savaitei, kada vyks Seimo neeilinė sesija.

„Vadovaujantis statutu, neeilinis posėdis turi būti šaukiamas. Dabar susiskambinsiu su kolegomis, jei nepakeisime datos į 21 dieną, vadinasi, jis bus 14 dieną“, – sakė D. Gaižauskas.

Pagal Seimo statutą, neeiliniai komitetų posėdžiai rengiami ne mažiau kaip trečdalio komiteto narių reikalavimu.

Sušaukti neeilinį NSGK posėdį šį trečiadienį ir į jį iškviesti Valstybės saugumo departamento (VSD) direktorių Darių Jauniškį siekia keturi opozicijos atstovai. Iš viso komitete yra 11 narių.

„Kad komiteto posėdis bus, tai tikrai, nes tai statutinė norma. Jeigu pagal prašymą, posėdis turėtų būti šį trečiadienį, bet aš prašysiu perkelti, kai bus neeilinė sesija, kad būtų efektyviau išnaudotas laikas“, – sakė D. Gaižauskas.

Jis pats sakė, kad situacija dėl I. Rozovos „įdomi, yra klausimų, bet į juos visų pirma turėtų atsakyti specialistai“.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Vaziavo

Ko vaziavo? Kokiu interesu turi Lietuvos Seimo nare, Gruzijoje rengiamo ortodoksu suvaziavime organizuotam is Maskvos... Dar ne viskas taip blogai, kol yra seimo nariu su galvom, kurie sugeba matyti gresmes, o ne tik miegoti ir alga gauti.

Jei gresia valstybės saugumui.

tai reikia (kad ir uždarame komisijos posėdyje) atsakyti į visus rūpimus klausimus. Kuo ši ponia anksčiau buvo, o gal ir dabar priklauso? Jei neturi ko slėpti, tai čia komentatoriams nėra ko baimintis ir kitus pravardžiuoti.

Anonimas

Kaip papuola seiman tokie kvailiai, kaip šitas ketvertukas ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS