Savivaldos mandato jau atsisakė beveik 100 išrinktų politikų, tarp jų – R. Karbauskis | kl.lt

SAVIVALDOS MANDATO JAU ATSISAKĖ BEVEIK 100 IŠRINKTŲ POLITIKŲ, TARP JŲ – R. KARBAUSKIS

Savivaldos mandato jau atsisakė beveik šimtas į savivaldybių tarybas išrinktų politikų.

„Iš viso atsisakymų turime 88“, – per posėdį šią savaitę informavo Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) Rinkimų organizavimo skyriaus vedėja Reda Daniškevičiūtė.

Šią savaitę VRK panaikino apie 50 mandatų, kurių atsisakė į tarybas išrinkti atstovai ir pripažino juos žemiau brūkšnio savivaldos rinkimuose likusiems kandidatams.

Mandato atsisakė į Šiaulių rajono tarybą išrinktas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis, į Marijampolės savivaldybės tarybą išrinkta parlamentarė „darbietė“ Vaida Giraitytė-Juškevičienė.

Didžioji dalis patekusiųjų į tarybas vietos politikų mandatų atsisakė dėl einamų nesuderinamų pareigų.

Antradienį VRK numato svarstyti naujus savivaldybių tarybose nenorinčių dirbti politikų prašymus.

Anksčiau komisija buvo panaikinusi 30 mandatų, kurių dėl analogiškų priežasčių atsisakė kovo pradžioje išrinkti, bet dirbti savivaldybių tarybose neketinantys politikai.

Tąkart tarybų narių mandatų atsisakė devyni Seimo nariai: Biržų rajono tarybos nariu išrinktas „darbietis“ Valdemaras Valkiūnas, į Kauno miesto tarybą išrinktas „valstietis“ Aurelijus Veryga, į Kauno rajono tarybą – liberalas Viktoras Pranckietis, į Klaipėdos miesto tarybą – „Laisvės ir teisingumo“ atstovas Remigijus Žemaitaitis, į Klaipėdos rajono tarybą – konservatorė Rasa Petrauskienė, į Panevėžio miesto tarybą – „valstietis“ Deividas Labanavičius, į Šilutės rajono taryba – konservatorius Jonas Gudauskas, į Telšių rajono tarybą – „darbietis“ Valentinas Bukauskas, į Ukmergės rajono tarybą – „valstietis“ Juozas Varžgalys.

Po savivaldos rinkimų Seimo nario mandato taip pat atsisakė „valstietis“ Arvydas Nekrošius, vienintelis iš parlamentarų išrinktas meru. Jis šias pareigas eis Raseiniuose.

Pagal Rinkimų kodeksą, savivaldybių tarybų nariais negali būti Seimo nariai, europarlamentarai, Vyriausybės nariai, valstybės įstaigų vadovai, kurių veikla susijusi su savivaldybių veiklos priežiūra ir kontrole, mero politinio pasitikėjimo tarnautojai, savivaldybės darbuotojai, savivaldybės įstaigų, įmonių, bendrovių vadovai.

Išrinktas savivaldybės tarybos narys, nusprendęs neatsisakyti nesuderinamų pareigų, ne vėliau kaip likus dešimčiai dienų iki pirmojo tarybos pirmojo posėdžio turi VRK pateikti pareiškimą dėl mandato atsisakymo.

Kovą per savivaldos rinkimus buvo išrinkti 1498 tarybos nariai ir 60 merų, tačiau po Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sprendimo antrasis rinkimų turas Visagine bus kartojamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

Per šitą kremliui naudingą

stumdalą praradome Hitachi atom.elektrinę ir turime Astravo "belarusą"pašonėję ,vairuojamą girtų bulvinių...

ALGIRDAS.

Tai seimūnai spjovė rinkėjams į veidą , jų reikia nedaleisti į bet kokius kitus rinkimus , taip gali elgtis tik išsigimėliai ., ŠTAI KAS MUMS PRIIMINĖJA ĮSTATYMUS . BAISU NET PAGALVOTI ., o tturėtų būti taip -- atsisakai ankkstesnio mandato , tada gali dalyvauti kituose rinkimuose ..

karbauskis gudruszz...

jis zino kaip sankcijos rusijai veikia.... a kai nuskurdinta ir mokesciu vezdu ismasazuota tauta pakils kalti bus tie kas valdzioje.... laiku patept slides yra svarbu...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS