Savivaldos rinkimų finansai: kandidatai gavo per 2,2 mln., išleido – per 1,3 mln. eurų | kl.lt

SAVIVALDOS RINKIMŲ FINANSAI: KANDIDATAI GAVO PER 2,2 MLN., IŠLEIDO – PER 1,3 MLN. EURŲ

  • 3

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimų politinės kampanijos dalyviai yra gavę per 2,2 mln. eurų lėšų, o politinės kampanijos išlaidos jau siekia per 1,3 mln. eurų, pirmadienį skelbia Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

Remiantis politinės kampanijos iždininkų pateiktais duomenimis, didžiausią dalį šios sumos – 1 mln. 769 tūkst. 256 eurus – sudaro lėšos, kurias pervedė pačios politinės organizacijos.

421 tūkst. 519 eurų iki pirmadienio ryto yra suaukoję fiziniai asmenys, į šią sumą įskaičiuotos ir kandidatų į savivaldybės tarybą kampanijai skirtos lėšos. Dar 77 tūkst. 600 eurų yra skyrę kandidatai į merus iš savo asmeninių lėšų.

Daugiausiai lėšų rinkimų politinei kampanijai finansuoti kol kas yra gavusi Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai – 644 tūkst. 496 eurus, o mažiausiai – save išsikėlę kandidatai, jiems kol kas suaukota 51 tūkst. 595 eurai.

Kaip rodo VRK duomenys, politinės kampanijos išlaidos iki pirmadienio siekia 1 mln. 312 tūkst. 327 eurus. Iš jų 138 tūkst. 59 eurus sudaro skolų įsipareigojimai, t. y. dar neapmokėtos išlaidos.

Finansuoji politines kampanijas gali jos dalyviai, t. y. rinkimuose dalyvaujančios partijos ir kandidatai, taip pat aukoti gali fiziniai asmenys, neviršydami 10 proc. savo metinių pajamų.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai vyks kovo 5 dieną.

GALERIJA

  • Savivaldos rinkimų finansai: kandidatai gavo per 2,2 mln., išleido – per 1,3 mln. eurų
  • Savivaldos rinkimų finansai: kandidatai gavo per 2,2 mln., išleido – per 1,3 mln. eurų
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Neber kantrybes

Negi ka paveikia "fotosopintas" snukis plakate ar kokios skrajutes? Geriau vaiku namams skirtu pinigus ar seneliams...

Blinda

Kodel sitiems dykaduoniams yra skiriami mokesciu moketoju pinigai? Tegul patys save finansuoja!

Jo

Mėto pinigus ant tokio š....juokina ,miestai apkarstuti portretais ir tais veidais, vymdo....Žinom visus,juo lab savo miesto "didvyrius" ir jų darbelius. Vieni šsligatvius tiesio,kuriais nebus kam vaikščiot, kitas už milijonus žaisliukų priperka....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS