SDRK rinks naują pirmininką: konservatorių frakcija į pareigas siūlo P. Kuzmickienę | kl.lt

SDRK RINKS NAUJĄ PIRMININKĄ: KONSERVATORIŲ FRAKCIJA Į PAREIGAS SIŪLO P. KUZMICKIENĘ

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas (SRDK) antradienį rinks naująjį pirmininką, kuris pakeis iniciatyvos „Skaidrinam“ akiratyje atsidūrusį Justą Džiugelį. Konservatorių frakcija į komiteto pirmininko pareigas siūlo skirti Seimo narę Paulę Kuzmickienę.

Naujasis SRDK pirmininkas dar turės būti patvirtintas ir Seimo.

ELTA primena, kad iniciatyvos „Skaidrinam“ akiratyje atsidūręs Seimo narys J. Džiugelis pranešė suspenduojantis savo narystę TS-LKD partijoje. Politikas taip pat nusprendė trauktis ir iš konservatorių frakcijos Seime.

Klausimai dėl J. Džiugelio parlamentinių lėšų panaudojimo kilo paaiškėjus, kad konservatorius per trejus metus Seime ataskaitos spausdinimui ir platinimui išleido daugiau kaip 23 tūkst. eurų ir už tai mokėjo M. Ardišauskui, šiuo metu vadovaujančiam Atsakingo lošimų verslo asociacijai.

Dalis konservatorių paragino J. Džiugelį trauktis iš SRDK pirmininko pareigų. Antradienį politikas pranešė, kad suspenduoja vadovavimą komitetui.

Seimo Antikorupcijos komisija kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl galimai fiktyvių darbo santykių, taip pat subūrė grupę J. Džiugelio ryšiams su lošimų lobistais nagrinėti. Savo ruožtu informaciją apie galimus J. Džiugelio ir azartinių lošimų verslo atstovo M. Ardišausko ryšius nutarė surinkti ir Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS