Seimas balsuos dėl interpeliacijos A. Dulkiui | kl.lt

SEIMAS BALSUOS DĖL INTERPELIACIJOS A. DULKIUI

Seimas antradienį balsuos dėl interpeliacijos sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui.

Opozicijos pateiktoje interpeliacijoje ministro klausiama apie pandemijos suvaldymo planą, kodėl pasirinkta „iš esmės prievartinė vakcinacijos strategija“, o gegužę pastebėjus lėtėjantį vyresnio amžiaus asmenų skiepijimosi tempą nesiimta papildomų skatinimo priemonių – vienkartinių išmokų, vykimo skiepyti į namus ir t. t.

Savo atsakymuose ministras teigia, jog dabartiniame COVID-19 pandemijos valdymo etape privalomas testavimas ir galimybių paso naudojimas prisideda prie įtampos visuomenėje mažinimo – padeda netaikyti griežto karantino, o žmonių psichologinė savijauta labiau susijusi ne su vakcinacijos procesu, o su buvusiais ribojimais.

Gavęs interpeliaciją, Vyriausybės narys privalo ne vėliau kaip per dvi savaites perduoti Seimo pirmininkui raštišką atsakymą, su kuriuo supažindinami Seimo nariai. Ministrui pristačius atsakymus, sudaroma speciali komisija, kuri siūlo Seimui pritarti arba nepritarti atsakymams.

Jeigu ministro atsakymas pripažįstamas esąs nepatenkinamas ir pareiškiamas nepasitikėjimas juo, toks Seimo nutarimo projektas turi būti priimtas slaptu balsavimu daugiau kaip pusės visų Seimo narių balsų dauguma, tai yra ne mažiau kaip 71.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Dulkis Mulkis

Sveikatos reikalams reikia doro ir išmintingo ministro, mulkiai netinka. Keliauk namo.

Anonimas

Kodel interpeliacija sveikatos ministrui,juk galimybių pasą sugalvojo LGBT,pati inovacijų ministrė tą pripažino,o kiti pritarė...atsakomybė teko SM?A.Dulkys yra geras žmogus ir ministras.Linkiu,kad nepavyktų jo nušalinti,sėkmes ir toliau jam darbuotis.Atsakyti privalo LGBT-jie kenkia valstybei ir žmonėms.

NUOMONĖ

KVAILIAI PAREMS KVAILĮ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS