Seimas balsuos dėl opozicijos inicijuoto nepasitikėjimo Ž. Pavilioniu | kl.lt

SEIMAS BALSUOS DĖL OPOZICIJOS INICIJUOTO NEPASITIKĖJIMO Ž. PAVILIONIU

Seimas antradienį balsuos dėl opozicijos inicijuoto nepasitikėjimo Seimo Užsienio reikalų komiteto (URM) vadovu konservatoriumi Žygimantu Pavilioniu.

Opozicijos atstovai siekia atstatydinti Seimo URK vadovą dėl jo pasisakymų pokalbyje su provokatoriais iš Rusijos. Konservatoriui likus poste opozicijos politikai sako patys pasitrauksiantys iš komiteto.

Pareiškimą dėl nepasitikėjimo Ž. Paviioniu pasirašė 55 parlamentarai iš „valstiečių“, socialdemokratų, „darbiečių“, Lietuvos regionų frakcijų, Seimo narių Mišrios grupės.

Pagal Seimo statutą, pasiūlymas atleisti Seimo pareigūną turi būti svarstomas, kai tai motyvuotu raštu pateikia Seimo valdyba, komitetas ar ne mažiau kaip penktadalis Seimo narių, tai yra ne mažiau kaip 29 parlamentarai.

Tam, kad Seimo pareigūnas būtų atleistas, slaptame balsavime turi balsuoti mažiausiai 71 parlamentaras.

Rusijos pokštininkai, žinomi pravardėmis „Vovan“ ir „Lexus“, su Ž. Pavilioniu susisiekė šių metų pavasarį, jis manė kalbantis su Rusijos opozicionieriumi Leonidu Volkovu. Tačiau įrašas paskelbtas birželį.

Vaizdo įraše Ž. Pavilionis dėsto savo ir valdančiųjų požiūrį įvairiais užsienio politikos klausimais, o pokalbio pabaigoje paragina pašnekovą nekreipti dėmesio į prezidento Gitano Nausėdos požiūrį ir pavadino prezidentą „simboliniu“.

Anksčiau URK pirmininkas Seimo opozicijos kritikos ir reikalavimo jį atleisti iš pareigų buvo sulaukęs dėl komandiruotės Sakartvele, kai jis viešai išreiškė paramą šios šalies didžiausiai opozicinei partijai ir tuomet suimtam jos lyderiui.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Na ir partijūkštė tie konservatoriai ...fui...

Delfi žiniomis, šią savaitę vykęs Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos prezidiumas priėmė beprecedentį sprendimą – uždrausti konservatorių frakcijos Seime nariams dalyvauti balsavime dėl Ž. Pavilionio nušalinimo, jei toks klausimas ateinantį antradienį atsidurs Seimo

DIEDUKAS

BJAURUS TIPAS.IŠPROVOKAVO RUSAI,LABAI JUOKINGA.MĖŠLĄ PILA ANT LIETUVOS PREZIDENTO,O PO TO JAU RUSAI PUOLA.GRUZIJOJE APSIŠIKO.BJAURUS,KAIP IR MOTINA.

Wikileaks

2016 - 2013 metų dokumentiniame filme Mediastan, Ž.Povilionis Vikiliksui pasipasakojo apie savo ryšius su mafija...Ž.Povilionis ne tik Vovanui jau seniai mėgsta atvirauti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS